Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Daca iti doresti sa devii contabil, cu siguranta esti in cautarea unui viitor caracterizat de stabilitate si confort financiar. Meseria de contabil este una antrenanta si, in acelasi timp, ofera cateva garantii. Domeniul contabilitatii este unul care va fi mereu de interes, iar profesionistii desavarsiti nu vor duce lipsa de activitate si fonduri.

Pentru a ajunge sa profesezi contabilitatea, este nevoie sa studiezi foarte bine domeniul, dar si sa indeplinesti alte formalitati foarte importante. Printre acestea se regaseste si obtinerea unui certificat A5. Acesta este esential, deoarece doar dupa eliberarea sa poate fi obtinuta autorizatia de libera practica, inclusiv in domeniul contabil. Iata cum poti rezolva rapid problema documentului!

Ce este un certificat A5 si ce analize implica?

Potrivit specialistilor de la fisamedicala.info, aceasta varianta de certificat medical este un document tipizat prin care se atesta faptul ca o persoana dornica sa activeze intr-un anumit domeniu este apta sa practice respectiva meserie. In functie de specializarea vizata de catre persoana interesata de eliberarea certificatului, pot fi necesare mai multe examinari.

certificat A5

Exista mai multe profesii si situatii in cazul carora este necesara obtinerea unui certificat A5. Fiecare dintre aceste situatii impun realizarea unor seturi specifice de analize si examinari, astfel:

  • medicina – examinare psihiatrica

  • asistenta medicala – examinare psihiatrica si examinare medicina interna

  • kinetoterapie – examinare psihiatrica si examinare medicina interna

  • contabilitate, avocatura – examinare psihiatrica

  • posibilitatea de a adopta copil – examinare psihiatrica

In cazul contabililor, asadar, dreptul de libera practica este eliberat si ca urmare a certificarii faptului ca persoana candidata este apta, din punct de vedere psihiatric. Din punctul de vedere al analizelor, acestea sunt realizate de catre un medic specialist. La finalul examinarii, daca rezultatul este unul pozitiv, medicul va mentiona pe certificat statutul de „Apt din punct de vedere fizic si psihic pentru exercitarea profesiei de contabil”.

Cat dureaza si cat costa examinarea?

Pentru a putea sustine examinarea medicala in urma careia este eliberat certificatul, este necesar sa faci o programare la o clinica specializata. In cazul in care alegi o varianta inspirata, totul se va desfasura foarte rapid, iar certificatul va fi eliberat in aceeasi zi.

Examinarile medicului specialist sunt precizate pe un certificat A5, iar documentul este semnat si de catre conducatorul clinicii la care s-au efectuat verificarile. In baza acestor semnaturi si a antetului si a stampilei unitatii sanitare, documentul devine valabil si poate fi utilizat pentru obtinerea dreptului de a practica meseria de contabil.

Pe FisaMedicala.info gasesti toate informatiile necesare despre cum poti obtine certificatul in cel mai scurt timp. Vizita medicala la o astfel de clinica se desfasoara rapid, intr-o singura locatie si la un pret foarte convenabil. Pretul pentru o examinare specializata este de 70 de lei, in vreme ce varianta in care sunt necesare doua examinari costa 100 de lei.

Cum profesia de contabil implica doar examinarea psihiatrica, costul pe care il vei avea de platit este de doar 70 de lei. Este foarte important sa retii ca un certificat A5 este valabil timp de trei luni. Programeaza-te acum si rezolva totul in cel mai scurt timp!