Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Selectarea genului potrivit de muzică live pentru un eveniment este o decizie la fel de crucială ca și alegerea locului de desfășurare, a stilului de catering și a momentului zilei. Muzica live creează o ambianță și o atmosferă memorabilă dacă este corect aleasă. Cu toții ne dorim ca evenimentele să fie un succes, așa că iată care sunt cele mai bune sfaturi pentru a vă asigura că alegeți muzica potrivită pentru evenimentul dumneavoastră.

– Tipul de eveniment: Dacă organizați o recepție cu un element de „networking” sau o cină în care oamenii doresc să vorbească între ei, muzica tare nu va funcționa. Pe de altă parte, un eveniment de divertisment după cină, în care invitații doresc să danseze, va necesita o formație care să cânte muzică mai tare.

– Locul de desfășurare: Dimensiunea locului de desfășurare este crucială. Un harpist care cântă într-o sală imensă, cu tavane înalte, riscă să se piardă. De asemenea, o formație mare care cântă într-o sală mică va fi copleșitoare, iar sunetul muzicii va fi „încurcat”. Alegeți dimensiunea ansamblului muzical și a instrumentelor în funcție de mărimea sălii. De asemenea, dacă aveți un spațiu cu două sau mai multe camere, va trebui să vă gândiți unde să amplasați muzicienii, astfel încât să poată fi auziți.

– Dimensiunea evenimentului: Este puțin probabil ca un eveniment mic, la care sunt 20 de invitați, să necesite o muzică de fundal la fel de puternică ca la un eveniment mai mare. Cu toate acestea, depinde de gustul personal dacă mai târziu este necesară o formație mare!

– Tema evenimentului: Există o mulțime de stiluri muzicale care tematizează un eveniment la fel de mult ca și îmbrăcarea unui loc de desfășurare sau servirea unor alimente specifice. O fanfară de oțel care cântă la sosirea invitaților sau un cimpoi scoțian care cântă serenade pentru invitați creează un impact la sosirea oamenilor. Muzicienii și dansatorii de flamenco pentru divertismentul de după cină sau o formație de jazz care cântă vor pune în valoare un eveniment, creând o atmosferă memorabilă. Atunci când vă gândiți la un eveniment tematic, includeți și muzica, precum și mâncarea; aceasta face o diferență uriașă în cadrul evenimentului.

– Ora din zi: În timpul zilei, majoritatea evenimentelor implică invitați care doresc să vorbească între ei și să cunoască oameni noi. Muzica zgomotoasă nu funcționează în aceste situații. Pe măsură ce seara avansează, oaspeții se relaxează și s-ar putea să ia în considerare posibilitatea de a dansa. Aceștia au vorbit cu prietenii și asociații lor și doresc să se relaxeze. De regulă, pe măsură ce seara avansează, volumul și energia muzicii ar trebui să crească.

– Acustica localului: Unele locații sunt mai „zgomotoase” decât altele. Sălile cu multă țesătură și lemn absorb mai bine sunetul decât cele cu suprafețe dure sau metalice – unde sunetul tinde să aibă mai mult ecou. Aceasta din urmă este o provocare în general, deoarece vocile oamenilor vor avea și ele ecou!

– Locație: Evenimentul are loc în interior sau în exterior? Dacă este afară, va trebui să vă gândiți unde să plasați muzicienii. Mulți muzicieni care cântă la instrumente valoroase vor trebui să fie feriți de lumina directă a soarelui și de ploaie. Echipamentele electrice trebuie, de asemenea, să fie ferite de ploaie. Instrumentele acustice, cum ar fi cvartetele de coarde și harpele, vor trebui să fie amplasate lângă un perete, astfel încât sunetul să fie transmis.

– Volumul muzicii și restricțiile: O serie de locații au restricții în ceea ce privește nivelul de volum. Merită să verificați acest lucru atunci când alegeți locul de desfășurare. Unele locații permit muzica înregistrată, dar nu și muzica live; cu toate acestea, aș spune că instrumentele acustice, cum ar fi chitara, harpa sau cvartetul de coarde, ar putea avea un nivel de decibeli mai mic decât un CD!

– Spațiu disponibil: Dacă spațiul este limitat, veți fi restricționat în ceea ce privește dimensiunea ansamblului pe care îl alegeți. De regulă, instrumentele care ocupă cel mai mult spațiu sunt pianele cu coadă. Alte instrumente pot fi relativ apropiate unele de altele și ocupă mai puțin spațiu decât vă așteptați. Sfatul meu ar fi să calculați suprafața disponibilă și să întrebați muzicienii dacă pot cânta în acest spațiu.