Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

lant gall

Lanturile industriale GALL

 

Un lant GALL are mai multe tipuri de utilizari si este una dintre cele mai populare componente din numeroase sisteme, in special din transmisii. Cu ajutorul acestor lanturi numeroase mecanisme sunt puse in miscare si in absenta lor, foarte multe sisteme nu ar putea functiona. Un lant Gall numit si lant cu role este un lant utilizat in sistemele de actionare si este folosit foarte des cu scopul de a transmite puterea mecanica spre mai multe echipamente interne pe care le poti gasi intr-un sistem. Se utilizeaza in general si pentru benzile de transport sau pe masinile care imprima piese. Un lant GALL este compus din mai multe role, de obicei cilindrice. Aceste role sunt de obicei cilindrice insa sunt si alte forme disponibile pentru anumite tipuri de lant. Lanturile sunt de obicei actionate utilizand roti dintate care mai poarta si numelee de pinioane. Per ansamblu, aceste lanturi sunt simple eficiente si fiabile dar si usor de instalat.

Cum functioneaza de fapt lantul GALL?

Lantul GALL este antrenat de mai multe roti de lant cu dimensiuni diferite in functie de sistemul in care sunt montate. Scopul lantului este de a transmite energia mecanica. Lanturile au role si de obicei sunt imbinate cu structuri de legatura care permit diverse distante intre elementele cilindrice. Lanturile sunt compuse dintr-un numar variat de role si au lungimi diferite, astfel incat sa fie potrivite pe mai multe sisteme. De obicie, pe motoare sunt montate pinioane pe care se misca lanturile. Pinionul care antreneaza lantul permite ca acesta sa aiba un capat liber si care sa fie conectat la diverse componente aflate in sarcina.

Pe masura ce sunt utilizate, lanturile se uzeaza si incep sa functioneze defectuos. Acesta este de fapt si momentul in care un lant incepe sa sara anumiti pasi. Un lant Gall poate sa se slabeasca in timp si in aceasta situatie va fi nevoie sa folosesti o cheie speciala pentur lanturi care sa te ajute sa strangi spatiile dintre elementele componente. Durata de viata pe care lantul Gall o are difera in functie de calitatea lui, dar si de cerintele din sistem. Recomandarea noastra este sa alegi mereu lanturi de calitate premium, care sa reziste cat mai bine.

In momentul in care cauti solutii pentru a prelungi durata de viata a alnturilor Gall este important sa te asiguri ca produsele sunt corect lubrifiate. Un alt aspect de luat in calcul sunt factorii corozivi la care sunt supuse lanturile. Va trebui sa eviti cat mai mult ca aceste lanturi sa ia contact unul cu celalalt.

Utilizatorii care trebuie sa cumpere lanturi, dar nu stiu pe care sa le aleaga, trebuie sa cerceteze amanuntit acest domeniu sau sa solicite infromatii de la specialisti, inclusiv de la magazinele din care cumpara, astfel incat sa nu apara probleme. Un lant nepotrivit nu va putea fi folosit in sistemul pentru care este cumparat. O alta problema la fel de mare este faptul ca lanturile care nu sunt corespunzatoare pentru anumite sisteme nu trebuie sa fie ajustate sau modificate pentru a se potrivi, deoarece functionarea va fi defectuoasa. Recomandarea este sa fie cumparate lanturi potrivite de fiecare data, iar daca se intampla ca alegerea sa nu fie corecta sa se incerce returnarea sau pur si simplu sa fie cumparate alte lanturi, cu mai mare atentie.

Este important ca lanturile sa nu fie ajustate, modificate sau sa nu se intervina asupra lor, pentru ca altfel riscul ca lanturile sa se strice si sa strice si componentele la care sunt conectate este foarte mare.