Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

DentoCare

Coroana dentară își propune să restabilească forma, funcția și estetica dintelui. Amplasarea fiecărei coroane necesită pregătirea prealabilă a dintelui. Munca dentistului trece prin mai multe etape.

Coroana dentară este un capac care acoperă complet partea vizibilă a dintelui. Dintele, care este îmbrăcat, este supus unei pregătiri preliminare. Se taie cu o limită de preparare prag, care este sub nivelul gingiei. Acest lucru se face pentru a nu se vedea marginea coroanei după plasarea ei. De asemenea, poate fi necesară tratarea canalelor, atunci când există riscul de afectare a nervilor în timpul amplasării.

Etapele procesului de plasare a coroanei

Indiferent de tipul de coroană ales, trebuie mai întâi să parcurgi procesul pregătitor care precede plasarea acesteia. Dacă ai o problemă dentară specifică, aceasta trebuie vindecată. De exemplu, dacă se efectuează tratament endodontic, după umplerea finală a dintelui, se face o amprentă și se alege culoarea cea mai potrivită pentru coroană și cât mai apropiată posibil de cea a dinților naturali.

Nu este necesar ca un dinte să fie ucis pentru a avea o coroană așezată pe el. Doar că în majoritatea cazurilor, dinții fară nervi necesită coroane pentru a-și păstra integritatea. Dacă dintele este viu, este pilit la nevoie, dar nu prea mult pentru a păstra suficient din dentina care protejează pulpa dentară și pentru a avea suficientă suprafață pe care să se așeze coroana. În astfel de cazuri, această manipulare se efectuează sub anestezie.  După depunere, se continua cu impresia și alegerea culorii. Pe baza impresiei, un tehnician dentar realizează coroana cu materialul care a fost ales în prealabil. În acest timp, o coroană temporară este plasată pe dintele pilit, astfel încât să poți mânca normal.

Coroanele permanente se realizează în câteva zile lucrătoare, după care sunt așezate cu ajutorul cimentului permanent. Va dura ceva timp să te obișnuiești cu coroana. În unele cazuri, pot apărea inflamații și retracții ale gingiilor și în acest caz, este necesar să mergi la medicul dentist care a realizat lucrarea. Însă, la clinica stomatologică DentoCare se lucrează cu tehnologie de ultimă generație, ceea ce face ca amplasarea coroanelor să se facă fără incidente neplăcute. Acest lucru se face cu o precizie de zece ori mai mare, față decât te-ai putea aștepta. Prin urmare, vei avea garanția deplină că coroana va fi exact pe măsura dinților și nu va provoca disconfort. Și întreaga procedură este minim invazivă.

Coroana dentară – Materiale

Ceramica este mult mai puternică decât alte materiale. Din acest motiv, coroanele ceramice sunt mult mai durabile. De asemenea, au un aspect mult mai plăcut din punct de vedere estetic și sunt dificil de distins de ceilalți dinți, datorită vopselelor ceramice speciale utilizate. Coroanele dentare nu necesită îngrijire specială, cu excepția menținerii unei bune igiene orale. Unele obiceiuri precum strângerea și scrâșnirea dinților, precum și consumul regulat de gumă de mestecat și bomboane gumate, pot duce la slăbirea cimentului și detașarea coroanei. De asemenea, sunt esențiale verificări periodice la medicul implantolog de la clinica dentară DentoCare, pentru a se putea face diagnosticarea precoce a cariilor care au apărut sub coroană sau slăbirea cimentului.