Nu toate jucariile sunt un moft pentru copii. Exista si jucarii educative care “imping” gandirea celor mici in a lua decizii importante, care mai apoi le vor folosi in viata de adult.
Exista o multime de jocuri educative precum puzzle-uri, jocuri de grup sau jocuri de cuvinte care sa imbunatateasca lexicul, sa dezvolte gandirea analitica si sa dezvolte creierul celor mici.
Magazinul cautjucarii.ro ofera o gama vasta de jocuri educatie la preturi foarte avantajoase, iar gama vasta consta in jocuri care mai de care distractive.
Jocurile ii invata pe copii cum sa castige si sa piarda, ceea ce duce la un echilibru intre joc si bune maniere.
Construirea echipei: jocurile ii invata pe copii cum sa se inteleaga cu ceilalti, pe langa predarea conceptului de reguli si respectarea regulilor. De asemenea, ei invata sa se gandeasca la probleme morale, care vin odata cu regulile.
Beneficii intelectuale: copiii invata cum sa detecteze tiparele, sa planifice in avans pentru urmatoarea lor miscare si sa prezica rezultatul pasilor alternativi. Ei invata din experienta si utilizarea jocurilor educationale imbunatateste capacitatea copiilor nostri de a-si extinde intelectul.
Rationament logic: studiile au aratat ca copiii care joaca jocuri educationale numerice in care misca piese de joc printr-o serie de spatii numerotate secvential dezvolta abilitati superioare de matematica.
Controlul impulsurilor: jocurile educative ii invata pe copii sa respecte regulile si sa reflecte asupra deciziilor lor. Acest lucru se traduce prin performante mai bune la sarcinile educationale care necesita concentrare mentala si autocontrol. Jocurile educationale si cartile de lucru concepute pentru a oferi copiilor practica in domenii specifice, cum ar fi numerele si logica, ajuta la dezvoltarea abilitatilor transferabile.
Zilnic, ca adulti, intalnim situatii in care rabdarea noastra este testata. Cresterea copiilor bine educati care devin adulti adaptati necesita ca cei mic sa fie frecvent expusi unor anumite situatii. Acestia trebuie sa fi implicati intr-o abundenta de experiente sociale, in care pot explora si exersa abilitatile sociale ale rabdarii.
Abilitati analitice: copiii invata ca, prin practica, descopera ca rezolvarea problemelor este un rezultat al acesteia. Nu le este frica sa-si asume mai multe sanse si sa invete din greselile lor. Copiii isi dezvolta increderea in propria persoana, in abilitatile lor de rezolvare a problemelor si isi sporesc abilitatile analitice.
Beneficii cognitive: jocurile educationale pot fi folosite pentru a preda abilitati de matematica, logica si gandire critica. Numeroase studii au demonstrat ca copiii invata mai multe atunci cand incearca sa-si explice procesele de rationament. Jocurile educationale sunt un instrument puternic de educare care ii invata pe copii abilitatile de rezolvare a problemelor. Este exact ca si cum am antrena un muschi. Acest muschi se intareste prin practica, efort continuat si invatare.
Gandire critica: atunci cand jocurile sau experimentele sunt utilizate in combinatie cu lectii despre testarea ipotezelor, logica de baza si alte subiecte. Aceste lucruri ofera copiilor modalitati semnificative de a-si exersa abilitatile de rationament general. Jocurile educative pot fi folosite pentru a preda principiile generale ale gandirii critice. O carte de jocuri este metoda cea mai placuta pentru un copil sa isi petreaca timpul liber, invatand lucruri noi si in aceelasi timp distrandu-se cu personajele preferate!