Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

brad artificial Black Friday

Natural sau artificial? Aceasta a fost dezbaterea de lungă durată pentru familiile care decorau în timpul sărbătorilor de Crăciun. În timp ce preferința personală este un factor primordial pentru alegerea unui tip de brad de Crăciun, cercetările recente efectuate de Underwriters Laboratories (UL) arată că un brad artificial de la Black Friday (vezi aici) pre-aprins poate fi la fel de periculos ca un brad natural uscat.

Organizația de testare a siguranței produselor anunță noi cerințe de inflamabilitate pentru brazii artificiali pre-aprinși pe baza unor cercetări recente care confirmă că arborii artificiali pot contribui semnificativ la declanșarea unui incendiu mic în casa dvs. dacă bradul este aprins.

„Pentru cineva care are deja un brad artificial, vrem să ne asigurăm că înțelegeți că acești brazi sunt încă siguri pentru utilizare, dar trebuie să luați multe dintre aceleași măsuri de siguranță care trebuie luate cu un brad natural”, a spus John Drengenberg, director al siguranței consumatorilor la UL.

„Îngrijorarea este că odată cu creșterea consumului de lumânări și recunoașterea faptului că sărbătorile pot deveni agitate, UL îi îndeamnă pe consumatori să„ Angajăm un minut pentru siguranță ”și să ne asigurăm că dumneavoastră și familia dvs. sunteți în siguranță la foc pe tot parcursul sărbătorilor. Acordând o atenție specială bradului tău, fie el artificial sau natural, este un bun început ”.

brazi artificiali black friday

Cercetările UL demonstrează că performanța la foc a brazilor poate varia între producători. De fapt, în timpul cercetării, unii dintre brazii artificiali au ars la fel de viguros ca un brad natural uscat. Cercetarea a confirmat, de asemenea, că adăugarea de decorațiuni combustibile brazilor artificiali pre-aprinși ar putea duce la creșterea și intensitatea focului.

Pentru a contribui la atenuarea riscurilor potențiale de incendiu în timpul sezonului de iarnă și pentru a continua să prevină amenințarea cu incendii în mediul modern de astăzi, UL pune accentul special pe limitarea creșterii incendiilor și pe creșterea timpului pe care o familie ar trebui să-l părăsească în siguranță din casă.

Deși unii brazi artificiali sunt conform prevederilor și reglementărilor în vigoare, vă oferim câteva sfaturi prin care vă puteți ajuta să vă mențineți familia în siguranță angajând un minut pe zi pentru următoarele măsuri de siguranță:

• Când utilizați șiruri de lumină pe un brad artificial care nu este pre-aprins, verificați pentru a vă asigura că șirurile de lumină sunt certificate .
• Rețineți că marcajul UL verde de pe etichetă sau de lângă priză înseamnă că luminile au fost evaluate doar pentru utilizare în interior, iar marcajul UL roșu înseamnă că luminile au fost evaluate pentru utilizare în interior / exterior.
• Când scoateți luminile din depozitare, inspectați șirurile pentru a nu avea suporturi de lămpi rupte sau crăpate, fire dezgolite sau goale și conexiuni libere. Înlocuiți toate șirurile de lumină care sunt deteriorate cu șiruri de lumină noi listate UL.
• Când conectați mai multe șiruri de lumină, urmați instrucțiunile din manualul de utilizare sau de pe eticheta de pe șirul de lângă priză.
• Decorați-vă bradul de Crăciun cu măsură. Utilizarea excesivă a decorațiunilor combustibile poate face un copac mai inflamabil.
• Aveți grijă la decorațiunile electrice și asigurați-vă că acestea sunt utilizate în conformitate cu instrucțiunile producătorului.
• Nu folosiți niciodată lumânări aprinse pentru a decora copacul și nu lăsați niciodată o lumânare aprinsă nesupravegheată. Nu lăsați niciodată copii nesupravegheați într-o cameră cu lumânări aprinse.
• Nu așezați lumânări lângă perdele, așternuturi, hârtie, pereți sau orice alte materiale combustibile, cum ar fi decorațiuni, soluții de curățare pentru ferestre și hârtie.
• Folosiți suporturi de lumânări rezistente, incombustibile, care colectează ceara care picură și nu se răstoarnă.
• Opriți întotdeauna luminile pomului de Crăciun înainte de a pleca de acasă sau de a vă culca.

Astfel, chiar dacă cumpărați un produs ieftin de tip brad artificial Black Friday, rămâneți în siguranță.