Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

In zilele noastre, foarte multe firme folosesc tehnica de sablare pentru curatarea suprafetelor si in alte scopuri. In acest proces, un aer comprimat este utilizat pentru a accelera bucati mici de material abraziv printr-o duza puternica de sablare.

Practic, ofera o modalitate excelenta de curatare a daunelor cauzate de apa, ulei, foc, mucegai si multe alte motive. In general, aceasta este cea mai buna metoda de curatare care ajuta la restabilirea unei proprietati inapoi la structura sa originala. Poate curata efectiv deteriorarea unei parti a suprafetei si o poate face neteda si curata.

 

Principalul beneficiu al sablarii cu aer comprimat este reprezentat de inertia mediilor utilizate, ceea ce inseamna ca nu reactioneaza chimic cu materialul care este curatat.

 

Sablarea abraziva cu aer comprimat ofera avantaje considerabile fata de curatarea chimica pentru pregatirea suprafetei:

  • Proces de curatare rapida. Procesul de sablare cu aer comprimat poate fi finalizat foarte rapid. Astfel, aceasta tehnica de curatare va va ajuta sa economisiti si foarte mult timp si bani. Prin urmare, daca utilizati sablarea cu aer comprimat, particulele pot fi indepartate corect si rapid.
  • Practic, o masina de sablat cuprinde 3 parti principale: pistol de sablare care trebuie conectat la compresorul de aer al aparatului de sablare ce asigura un mediu fara praf la locul de munca, compresor de aer: in procesul de sablare, atunci cand un declansator al acestui compresor este tinut apasat, acesta incepe sa traga aer in interiorul sablarii si masina de sablat: in momentul sablarii, aerul trece prin aceasta masina astfel incat sa nu provoace daune mediului.
  • Aplicatii. Procesul de sablare poate fi utilizat pentru curatarea unor diferite produse in functie de afacerea pe care o aveti. Impreuna cu aceasta, exista anumite tehnici care necesita folosirea diferitelor substante, precum bicarbonatul de sodiu, care nu are nici un efect nociv asupra sanatatii noastre.
  • Indepartarea vopselei vechi. Daca aveti o suprafata acoperita cu vopsea veche, aceasta poate fi usor curatata fara nici o zgarietura folosind tehnica sablarii cu aer comprimat.

 

Profilarea suprafetelor metalice cu ajutorul alice aer comprimat. 

 

Suprafetele metalice care trebuie profilate inainte de orice fel de acoperire, au o tehnica de curatare mai ampla. Sablarea abraziva este un proces de tratare prin care un mediu abraziv este propulsat pe o suprafata, la o presiune ridicata, folosind duze de sablare alimentate cu aer comprimat. Aceasta procedura curata suprafata de murdarie, resturi, acoperiri de rugina sau vopsea, fara a deteriora materialul de baza. Procesul este utilizat pe scara larga in industrie pentru o serie de aplicatii:

 

  • Pregatirea suprafetei inainte de acoperire, vopsire sau lipire
  • Indepartarea ruginei sau a acoperirilor deja existente
  • Indepartarea bavurilor sau profilarea muchiilor pe componentele prelucrate
  • Finisarea pieselor de precizie
  • Indepartarea blitului de matrita de pe componentele din plastic

 

Mediul abraziv ales pentru o anumita aplicatie depinde de finisajul de suprafata necesar. Abrazivii obisnuiti de sablare includ: nisip, oxid de aluminiu, carbura de siliciu si margele de sticla.

 

Sablarea abraziva cu aer comprimat este cea mai eficienta si mai rentabila metoda de curatare a suprafetei si pregatire pentru acoperire.