Cum trebuie aleasa si intretinuta o vitrina rece, pentru beneficii maxime in localul dumneavoastra?
Pentru ca o patiserie sau o cofetarie sa se bucure de succes si sa aduca profit, este nevoie de indeplinirea a doua conditii fundamentale. Pe de o parte, e necesar ca produsele oferite clientilor sa se remarce printr-un gust desavarsit, care ii va convinge sa le cumpere in mod regulat. Pe de alta parte, este nevoie si de o cat mai buna vizibilitate si promovare a preparatelor specifice.
O vitrina rece din oferta Fresco Expert este unul dintre echipamentele HoReCa apreciate pentru faptul ca isi aduc contributia la indeplinirea ambelor conditii. In primul rand, ea asigura temperatura si umiditatea necesare pentru ca preparatele sa isi pastreze gustul si mirosul impecabile intre momentul pregatirii si cel al servirii. In al doilea rand, este astfel conceputa incat sa faca produsele vizibile, sa provoace pofta clientilor si sa determine dorinta acestora de a cumpara.
Modele de vitrina rece recomandate de specialisti
Unul dintre produsele care se bucura de apreciere unanima este un echipament comercializat de prestigioasa companie germana Virtus Group GmbH, capabil sa genereze temperaturi de lucru cuprinse intre 2 si 6 grade Celsius. Beneficiaza de racire ventilata si de iluminare si este dotat cu un geam tratat, adaptat regimului termic de lucru. Dimensiunile generoase permit depozitarea unei cantitati apreciabile de preparate. Este vorba despre latimea de 1 080 de milimetri, adancimea de 755 de milimetri si inaltimea de 585 de milimetri. Pretul actual este de 6 487 de lei plus TVA, redus de la o valoare initiala de 8 532 de lei.
O alta vitrina rece recomandata de specialisti este dotata cu 4 polite suprapuse, are latimea de 860 de milimetri si adancimea de 600 de milimetri. Temperatura de lucru este cuprinsa intre 3 si 5 grade Celsius, iar printre functiile disponibile se numara iluminarea si controlul electronic. Constructia este realizata din inox, iar izolatia are o grosime de 600 de milimetri. Pretul este de 9 265 de lei plus TVA, in care sunt incluse garantia Base Care si taxa verde.
Puteti achizitiona, de asemenea, o vitrina rece pentru expunere cu geam frontal vertical si cu temperatura de lucru cuprinsa intre 0 si 7 grade Celsius. Capacitata suprafetei de expunere este de 1 875 pe 640 de milimetri. Dimensiunile nete ale echipamentului sunt urmatoarele: latime de 1 955 de milimetri, adancime de 970 de milimetri si inaltime de 1 200 de milimetri. Pretul actual este de 9 960 de lei plus TVA.
Reguli de igiena pentru o vitrina rece
Curatenia si igiena impecabile sunt obligatorii, pentru acest tip de afaceri. Inclusiv legislatia romaneasca este clara in aceasta privinta intr-o serie de texte legislative, in primul rand prin Norma de igiena privind productia, prelucrarea, depozitarea, pastrarea, transportul si desfacerea alimentelor, din data de 16 decembrie 1998.
Aceasta prevede, de exemplu, faptul ca echipamentele din dotarea unitatilor alimentare sunt confectionate din materiale rezistente la lovituri si coroziune, neferoase, usor de curatat, care sa nu afecteze proprietatile nutritive, fizico-chimice si organoleptice si sa nu favorizeze contaminarea microbiana a alimentelor cu care vin in contact. Produsele oferite de Fresco Expert respecta integral aceste prevederi.
De asemenea, legea spune ca fiecare vitrina rece trebuie intretinuta in permanenta stare de functionare si amplasata astfel incat sa fie accesibila operatiunilor de intretinere igienica. Spatiile destinate depozitarii alimentelor trebuie curatate, reparate, dezinsectizate si deratizate periodic.
Achizitionati echipamente frigorifice de calitate si acordati atentia necesara igienei! Doar in acest fel, afacerea pe care o detineti sau o administrati se va bucura de succes pe termen lung.