Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

centre balneare romania

Daca vrei o vacanta in care sa te bucuri si de tratament balnear, dar si sa te distrezi, sa vezi obiective istorice si sa descoperi frumusetile Romaniei, noi recomandam sovata. La wellness Sovata te poti bucura si de tratamente, in timp ce te vei delecta si cu tot ceea ce zona are de oferit.

Informatii interesante despre Sovata

In 2015, Sovata a finalizat un proiect numit Drumul Sarii, al carui scop a fost modernizarea infrastructurii turistice si imbunatatirea calitatii serviciilor turistice. Vizitatorii care doresc sa descopere frumusetile rezervatiei naturale sunt acum deosebit de norocosi: datorita acestor investitii, exista sase trasee ecologice si educationale si cinci foisoare construite pe dealuri cu zone de odihna, mese si banci. Pentru cei interesati de fauna si flora, sunt multe de explorat, deoarece acolo au fost identificate 330 de specii de plante , dintre care 30 sunt considerate rare in Romania si 6 protejate, precum fritillaria sau o orhidee rara su papucul doamnei.

Un alt fapt curios de mentionat este ca, desi de obicei sarea si vegetatia nu coexista, deasupra stratului sarat se afla un strat gros de sol argilos care permite existenta unei vegetatii extrem de bogate (stejari, fagi, larice, pini negri, carpen) si aproape niciuna dintre plantele halofite tipice nu poate fi gasita aici. In ceea ce priveste fauna, exista peste 300 de specii, multe dintre ele protejate. Cei care doresc sa se arunce chiar in salbaticie pot pleca intr-o aventura cu rucsacul in spate sau intr-un tur de drumetii si se pot bucura de privelistea spectaculoasa a Muntilor Gurghiu, dupa care se pot rasfata intr-unul dintre centrele de wellness si spa ale orasului. In cele din urma, inainte de a pleca, cu siguranta ar trebui sa admiri frumoasele biserici ortodoxe si catolice situate nu departe de lacuri. Pe VisitMures poti gasi mai multe detalii.

Deseori numita „Perla Tarii Sarii a Transilvaniei” , Sovata atrage sute de mii de vizitatori in fiecare an prin unicitatea sa. Fie ca sunteti un iubitor de natura, un calator, o persoana care cauta tratament sau pur si simplu cineva care tanjeste dupa o vacanta relaxanta intr-o atmosfera de litoral, Sovata ofera o experienta de calatorie de neratat.

Agentiile turistice ofera servicii excelente de calatorie si turism in Transilvania. Se pot gasi pachete turistice pentru a va satisface inclinatiile de explorare istorica sau culturala. Facilitatile de turism sunt dedicata sa va ofere o experienta de viata si un gust de epoca medievala cu pachetele  exclusive de turism Transilvania. Puteti contacta pensiunile oricand pe parcursul anului pentru a va indeplini dorinta de a retrai trecutul, dar intr-o maniera new-age, modernizata si foarte facilitata. Puteti cumpara cu usurinta un pachet turistic pentru a vizita uimitoarea biserica medievala fortificata din Biertan, alaturi de multe alte obiective din Mures, astfel incat vacanta la Sovata sa nu fie deloc plictisitoare.

Concediul se va transforma cu siguranta atunci cand sunt alese cele mai bune destinatii si tot ce trebuie sa faceti este sa decideti cand si unde sa calatoriti.