Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Emotii mari asa-i? E prima zi de scoala a copilului tau si nu stii inca cum va decurge… Totul e pregatit? Ghiozdanul e echipat cu penar, caiete si tot necesarul de rechizite? Atat caietele cat si alte obiecte de birotica sunt utilizate de scolari de toate varstele si trebuie alese corect.

Prima zi de scoala este adesea destul de stresanta pentru copii. Vor incepe un nou an, cu un nou profesor si poate noi colegi de clasa. Probabil vor fi putin nerabdatori si nervosi, pentru ca isi vor pune o uniforma noua si vor folosi materiale noi.

Raspunde intrebarilor

Pe masura ce se apropie data de incepere a cursurilor, este normal ca cei mici fie anxiosi si sa inceapa sa puna tot felul de intrebari despre aceasta; ca parinti trebuie sa raspundem tuturor spunand adevarul, si daca exista ceva despre care nu suntem informati, sa ne asiguram ca vom cere autoritatilor scolare sa ne lamureasca.

Le putem oferi copiilor nostri sfaturi bune despre sa se comporte in clasa si cu colegii lor, le putem sugera sa-si faca prieteni noi, sa se intereseze de subiecte noi pe care le vor invata si sa se comporte bine cu profesorii lor. Transmite ca scoala va fi pentru el un spatiu de invatare si recreere de care se va bucura zi de zi.

Rutina din fiecare zi

Este bine ca doua sau trei zile in avans sa organizati rutina pe care o vei efectua cu fiul sau fiica in prima zi de scoala. In zilele anterioare, redacteaza o lista cu acele lucruri pe care nu ar trebui sa le uiti. Daca ti s-a dat o lista de materiale (caiete carti) cu care sa participe in prima zi, verifica daca tot este prezent si pune-le in ghiozdan. In cazul in care trebuie sa aduci pranzul sau gustarea, pregateste in dimineata inainte de drum. Seteaza ceasul cu alarma, sa va ridice din pat mai devreme decat de obicei, in acest fel veti avea timp pentru a organiza totul si nu trebuie sa fugiti; copiii in prima zi de scoala sunt foarte speriati de o intarziere la ore. In cazul in care munca ta iti permite sa iti iei o zi libera e si mai bine; acest lucru va fi foarte important pentru copilul tau si tu vei sta mai linistit.

Verificarea ghiozdanului

Obisnuieste copilul sa verifice de cu seara materialele de care are nevoie pentru a doua zi. Sa fie sigur ca are la el caiete pentru toate materiile, cartile dar si instrumentele de scris. Pachetelul cu mancare si apa de asemenea trebuiesc puse, dar nu de seara, ci in dimineata respectiva.

Emotiile primei zile la scoala vor trece inca din prima saptamana atat pentru copil cat si pentru parinte si totul va decurge normal si intr-un mod corect, zi de zi. Scoala este “job-ul” copilului si trebuie sa invete ca aceasta ii ofera o pregatire buna pentru viata de adult. Disciplina, invatare si multe momente de neuitat vor fi aduse de scoala, copilului tau! Alege sa ai un copil responsabil, inca din prima zi de scoala!