Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Liquid Crystal Display este acronimul de la LCD, iar tu credeai că cristalele pot fi doar solide. Cristalele lichide au fost descoperite pentru prima dată în 1888 și au avut nevoie de mai mult de 100 de ani pentru a se transforma în monitoarele LCD pe care le vedem la computere, laptopuri, calculatoare și așa mai departe. Vă întrebați de ce această lecție de istorie, pentru că cel mai probabil sunteți interesat să achiziționați un monitor LCD pentru calculatorul dumneavoastră, dar doriți să obțineți cea mai bună ofertă și cea mai bună calitate a monitorului. Așadar, trebuie să știți tot ce puteți despre LCD-uri, altfel s-ar putea să cumpărați unul greșit pentru dumneavoastră.

Diferența dintre un monitor CRT de modă veche și un LCD nu este doar dimensiunea, nici pe departe. LCD-urile produc o imagine mai clară și folosesc o conexiune digitală între calculator și monitor, în loc de una analogică, cum este cazul monitoarelor CRT. După cum știm cu toții, tehnologia digitală este mult mai bună decât cea analogică, deoarece există mai puține pierderi de semnal.Pentru a comanda un monitor second hand va asteptam pe site-ul dab-it.

Pe lângă calitatea imaginii ca principal avantaj, monitoarele LCD consumă, de asemenea, mai puțină energie, ceea ce vă permite să economisiți bani la factura de electricitate. Desigur, nu va fi mult, dar după un timp economiile se vor aduna și vor compensa diferența de cost dintre un monitor CRT și un monitor LCD. Deci, în final, ați plătit pentru un LCD cam aceeași sumă ca pentru un monitor CRT mare și vechi.

Bine, să spunem că vreți să cumpărați un monitor LCD acum, dar nu știți pe care să îl cumpărați. Ei bine, permiteți-mi să vă spun mai întâi că nu toate LCD-urile sunt egale, iar calitatea depinde de producător și de alte câteva aspecte. Există atât de mulți producători de monitoare LCD în zilele noastre încât este mult prea greu să te hotărăști pe care să îl cumperi doar după numele companiei. Ceea ce ar trebui să faceți pentru a găsi cel mai bun monitor LCD printre toate acele monitoare inferioare și enervante, este să comparați raportul de contrast. Ecranul cu cel mai mare raport de contrast va avea o calitate mai bună a imaginii și a culorilor, care este oricum motivul pentru care folosim un monitor, ca să ne uităm la el.

Un alt factor care determină calitatea imaginii monitorului LCD este timpul de răspuns. Acesta înseamnă, în esență, cât timp este nevoie pentru a transforma cristalul lichid în starea care va afișa culoarea corectă. Cu cât timpul de răspuns este mai mare, cu atât imaginile vor fi mai neclare, în special imaginile care se mișcă pe fundal negru.

Conexiunea dintre monitorul LCD și computer face, de asemenea, o diferență majoră în ceea ce privește calitatea imaginii. Monitoarele LCD au un port AGP, la fel ca și cele CRT, dar au și un alt port numit DVI, care, în loc să fie analogic, folosește un semnal digital. Conexiunile digitale au mai puține pierderi de imagine și de culoare decât cele analogice, dar necesită un port DVI pe computer. Dacă computerul dvs. nu are unul, atunci trebuie să cumpărați o nouă placă video care are și să o instalați.

Acum că aveți cunoștințele de bază pe care trebuie să le cunoașteți atunci când cumpărați un monitor LCD, sunteți pregătit să cumpărați unul de la magazinul local sau online. Înainte de a pleca însă, vreau să vă spun că am deținut un LCD în ultimii 2 ani și nu m-aș putea întoarce niciodată la un monitor CRT, ochii mei au fost răsfățați! Calitatea imaginii este atât de bună, plus că nu mai spun cât de mult mai mult spațiu am pe birou și faptul că folosesc mai puțină energie se simte bine și asta. Vă garantez că, odată ce veți avea un monitor LCD, nici dumneavoastră nu veți mai putea să vă întoarceți la un CRT.