Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Dacă ar fi să dăm un răspuns scurt și direct (la întrebare din titlu): de la cele mai fragede vârste, prin joacă, ar fi răspunsul. Copii învață, cresc,  explorează, se dezvoltă prin joc. Iar pentru a se juca, pe lângă grija noastră ocrotitoare, au nevoie de jucării, dar nu orice fel de jucării. Sunt acele jucării de plastic fabricate la duzină pe care le găsești pe orice tarabă și jucării gândite pentru a dezvolta mintea și abilitățile copiilor. În cele ce urmează vă vom prezenta câteva astfel de jucării, înainte de marea nebunie a cumpărăturilor de Crăciun. Haideți să nu mai adunăm mormane de jucării de care se plictisesc copii în aproximativ 10 minute și care apoi ajung deșeuri nereciclabile, să trecem la jucării educative și prietenoase cu mediul!

 

Joaca este cel mai elevat tip de cercetare, spunea Einstein.

 

Creativitatea

Jucăriile care dezvoltă creativitatea, nu sunt doar acelea care îi ajută pe copii să își dezvolte abilitățile de a desena, de a sculpta sau de a cânta! Jucăriile creative fac mult mai mult decât atât: îi învață pe copii să experimenteze și să se descurce în anumite situații. Pictatul cu degetele și instrumentele muzicale sunt cu siguranță primele lucruri la care vă gândiți atunci când vine vorba de a dezvolta creativitatea la copii (și desigur, sunt opțiuni minunate). Dar există o gamă mult mai largă de jucării care dezvoltă creativitatea copiilor, inclusiv blocurile de construcție, obiectele magnetice și alte jucării. Creativitatea nu se rezumă la artă, la a fi artist. Potrivit Laurei Phillips, neuropsiholog clinician la Child Mind Institute din Statele Unite: cele mai bune jucării creative sunt cele care nu au un sfârșit la care trebuie să ajungi, un sfârșit prestabilit, cu foarte multe reguli, ci acelea la care nu există un singur răspuns corect ci dau frâu imaginației și creării propriului set de reguli.

 

Cuburi de construcție și vehicule de construcție

Cuburile Lego sunt una dintre cele mai bune opțiuni când vine vorba de creativitate. Acele cărămizi Lego clasice! Acestea permit copilului să-și dezvolte propriile idei creative și favorizează conștientizarea spațială. Copii adesea încep prin a construi după manualele venite împreună cu cuburile dar, statistica arată că după foarte puțin timp ajung să construiască propriile modele.

Vehicule de construcție de la Bruder, pot dezvolta abilități educaționale esențiale încă de la cele mai fragede vârste. Pregătesc abilități de gândire critică, recunoaștere a formei, recunoaștere a obiectelor, coordonare ochi-mână, abilități motorii, îi introduce în universul meseriei și dezvoltă procesul cognitiv. Cea mai largă gamă de jucării din gama Bruder o găsiți la Lecoimpex Srl.

 

Jucării joc de rol

Să ne jucăm de-a mama, de-a doctorul, de-a școala. Dacă copii manifestă interes pentru anumite hobby-uri sau meserii, probabil că se vor bucura de jucăriile care îi vor introduce în acea atmosferă, cum ar fi seturile de bucătărie și de doctor, care le permit să joace diferite roluri. Ei vor crea o serie de scenarii, vor intra în aceste roluri după propria lor imaginație.

 

Harta lumii din bucăți puzzle confecționate din lemn

Acest joc îi va duce pe micuți în lume. Vor afla lucruri interesant despre locuri interesante, în plus vor afla despre flora și fauna acestor locuri și mai presus de toate vor afla despre diversitatea omenirii. Un mod minunat de cunoaștere.

 

Instrumente muzicale

Copii nu au inhibiții ca și oamenii maturi. Ei dansează, cântă și creează muzică fără să le pese de ceea ce cred alții. Aceste jucării vor dezvolta și abilitățile motrice fine ale copiilor, dat totodată vor dezvolta și coordonarea ochi-mână, precum și inteligența și nu în ultimul rând inteligența emoțională.