Ce deodorant să alegeți: natural, organic, clasic? Noi va răspundem: economic cu un cod reducere notino
Mai multe controverse se leagă, în ultima vreme de deodorantul clasic. Una dintre cele mai grave este că folosirea deodorantului ar favoriza apariția cancerului de sân. Mai precis, cauza ar fi sărurile de aluminiu prezente în compoziție, printre multe altele. Când aveți îndoieli, este mai bine să alegeți un deodorant natural sau organic care să respecte sănătatea, precum și mediul înconjurător și care este, de asemenea, eficient împotriva mirosurilor neplăcute. Gășiți pe alese și la un preț bun cu un cod reducere de notino.
Trebuie să mai precizăm că în realitate, termenul „deodorant natural” este incorect. Mai exact ar trebui să spunem „deodorant cu ingrediente de origine naturală”. Deodorant 100% natural este aproape imposibil de obținut, dar mulți producători doresc să atragă atenția în acest fel asupra unui anumit produs. Din păcate, este doar o strategie de marketing!
Folosiți un deodorant natural și de calitate
Termenul deodorant cuprinde diferite produse, singur sau în combinație.
Distingem:
- deodorante, care previn mirosurile fără a preveni transpirația. Acestea luptă împotriva bacteriilor din piele, care sunt responsabile de mirosurile neplăcute atunci când interacționează cu transpirația.
- antitranspirante, care împiedică transpirația să ajungă la suprafața pielii. Acestea conțîn săruri de aluminiu care înfundă glandele sudoripare (cele care secretă transpirația). Deoarece bacteriile din piele nu mai întră în contact cu transpirația, se evita mirosul neplăcut.
Se preferă utilizarea unui deodorant. Transpirația este un fenomen natural, al cărui dezavantaj major este mirosul. Antitranspirantele trebuie evitate.
Alegeți un deodorant natural fără săruri de aluminiu și alte componente dăunătoare sănătății și mediului, întrucât multe ingrediente naturale luptă împotriva transpirației. Puteți identifica pe etichetă următoarele ingrediente:
- hidrosoli vegetali precum hamamelis, salvie;
- uleiuri și unturi vegetale precum untul de sheâ, uleiul de cocoș;
- uleiuri esențiale precum palmarosa, arbore de ceai, laur nobil;
- alcool pentru axile;
- pulberi precum bicarbonat de sodiu, argilă,
Cea mai bună soluție din toate punctele de vedere este deodorantul solid, învelit într-un simplu ambalaj din hârtie sau carton.
Există, de asemenea, deodorante care se pulverizează. Întrucât este utilizat la distanță de piele, previne depunerea bacteriilor pe recipient. Dacă este ambalat în sticlă reciclabilă, și mai bine!
Câteva reguli de aur
Pentru a evita mirosurile neplăcute, un deodorant simplu nu este suficient. De asemenea, respectăm câteva sfaturi de bază:
Aveți grijă la igienă! Spălarea axilelor în fiecare zi reduce riscul mirosurilor și nevoia de parfum.
Evitați să lăsați un deodorant mai mult de 24 de ore sub axile.
Schimbați din când în când deodorantul. În timp, organismul se poate obișnui cu produsul și își pierde eficacitatea.
Favorizați textilele naturale (bumbac, în, lână etc.). Acestea provoacă sau rețîn mai puține mirosuri de transpirație decât îmbrăcămintea sintetică.
Așteptați câteva ore după epilarea cu ceară sau bărbierit înainte de a utiliza deodorantul.
Nu folosiți deodorante pentru copii! Mirosurile apar doar odată cu hormonii în adolescență.
Respectați regulile de igienă, dozele, verificați că puteți folosi toate ingredientele fără contraindicații. Va oferim tot sprijinul și toate informațiile necesare că să alegeți în cunoștință de cauza din gama variată de produse, precum și un cod reducere notino pentru a economisi. Totul pentru sănătate!