Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Stim cu totii ca ochelarii de soare sunt un accesoriu cu totul esential in orice moment al anului. Nu numai pentru ca aduc stil oricarei tinute, ci si pentru ca sunt necesari pentru a avea grija de sanatatea ochilor. Cand vorbesti despre ochelari de soare, ai auzit de ochelari de soare polarizati, da? In acest articol  descoperim ce inseamna polarizat si explicam avantajele ochelarilor de soare polarizati. Vestea buna este ca ii vei gasi in orice magazin ochelari.

Avantajele ochelarilor de soare polarizati

  1. Cresc siguranta la volan
  2. Combat oboseala ochilor
  3. Ofera o mai mare claritate si contrast
  4. Reduc reflexiile din zapada
  5. Reduc expunerea ochilor la soare

Acestea sunt doar cateva dintre avantajele ochelarilor de soare polarizati, dar au mult mai multe, doriti sa le cunoasteti?

Ce sunt ochelarii de soare polarizati?

Ochelarii de soare polarizati sunt ochelari de soare normali la care se adauga o foaie care filtreaza razele soarelui care cad intr-o anumita directie. Acest lucru elimina reflexiile si permite o vizibilitate mai buna.

Anterior, acest tip de lentile a fost utilizat numai de sectoare foarte specifice, de exemplu, navigatie sau pescuit, avand in vedere reflexiile produse de soare pe mare. Cu toate acestea, incidenta crescuta a luminii solare si cresterea gradului de constientizare a protejarii vederii a facut utilizarea lor foarte frecventa astazi.

Care sunt avantajele ochelarilor de soare polarizati

Una dintre cele mai frecvente situatii in care puteti beneficia de avantajele ochelarilor de soare polarizati este in timp ce conduceti. Utilizarea acestor ochelari va va ajuta sa evitati problemele de vizibilitate si sa faceti fiecare calatorie mult mai sigura. Lentilele polarizate sunt perfecte in zilele foarte insorite, deoarece reduc reflexiile drumului si cele care apar pe suprafata masinii. Ele sunt, de asemenea, utile in combaterea oboselii ochilor atat de tipica atunci cand conduceti mult. Veti obtine un contrast mai bun si mai multe avantaje.

O alta utilizare foarte frecventa a lentilelor polarizate este in timpul jocurilor sportive in aer liber. Un exemplu? Persoanele care practica schi sau snowboarding folosesc de obicei acesti ochelari, deoarece reflexiile din zapada sunt de obicei foarte intense si daunatoare pentru ochi. Lentilele polarizate sunt, de asemenea, foarte utile – intotdeauna cu filtre de densitate adecvata – pentru cei care practica ciclismul, alergarea sau golful, precum si orice alt sport care implica expunerea continua la soare.

Ce tipuri de ochelari de soare polarizati exista?

Ochelarii de soare polarizati sunt optiunea ideala in multe cazuri, dar trebuie sa tineti cont de filtrele diferitelor categorii, in functie de utilizarea pe care doriti sa le oferiti. Pe de o parte, aveti ochelari polarizati mai clari ale caror filtre permit practic trecerea a 80% din lumina (categoria 1). Aceste lentile polarizate sunt foarte utile in timpul zilelor innorate, dar sunt in mod clar insuficiente in zilele mai insorite. In aceste cazuri, este mai bine sa aveti ochelari de soare polarizati intunecati, care lasa intre 10 si 20% din lumina sa treaca. Daca aveti de gand sa faceti un anumit tip de activitate in aer liber cu zapada – unde reflexii sunt foarte intense – puteti opta pentru ochelari speciali polarizati care lasa in lumina minima posibila (categoria 4) sa treaca.