Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

plomba sau coroana dentara

Cat de familiar esti cu diferitele tratamente oferite de stomatologi? Daca este ceva ce tu sau un membru al familiei ai experimentat personal, s-ar putea sa fii destul de familiar. Altfel, s-ar putea sa nu fie cazul. Coroanele dentare si substantele de etansare au ambele utilizari si chiar exista unele suprapuneri, dar sunt doua tratamente foarte diferite.

In ce scop se folosesc tratamentele

Pentru inceput, scopul general atat al coroanelor dentare, cat si al materialului de etansare este destul de similar. Ambele sunt menite sa protejeze dintii si sa reduca riscul de carie. Daca te uiti mai atent, totusi, vei incepe sa vezi unele diferente. Coroanele dentare sunt destinate sa protejeze dintii care au fost deja deteriorati, adesea in mod grav. Pe de alta parte, plombele sunt aplicate pentru a acoperi parti din dinte care au fost deteriorate.

Exista unele diferente intre utilizatorii celor doua proceduri. Oricine poate obtine o coroana dentara. Nu este neobisnuit ca copiii sa-i determine sa protejeze dintii primari deteriorati pana cand dintii secundari sunt gata sa creasca. Multi adulti ii primesc si ei. Plombele nu sunt neaparat exclusivi copiilor, sunt mult mai frecvent intalnite in randul adultilor si conditia pentru ca o plomba sa fie pusa este sa existe perete dentar care sa o sustina. O coroana dentara se va aplica atunci cand peretele dentar nu mai exista dar avem in schimb radacini.

Procesul de aplicare pentru cele doua tratamente este destul de diferit. Cand se aplica o coroana, dintele va fi mai intai pilit. In majoritatea cabinetelor stomatologice, medicul stomatolog face o amprenta a dintelui pilit, care este folosit pentru a crea coroana, astfel incat aceasta sa se potriveasca perfect. Acest lucru necesita trimiterea amprentei la un laborator. Intre timp, veti obtine o coroana temporara pe dintele pilit. Cand coroana permanenta este gata, trebuie sa va intoarceti la cabinetul stomatolog pentru ca cea provizorie sa poata fi indepartata si cea permanenta sa fie cimentata pe loc. In biroul nostru, folosim scanarea de ultima generatie si fabricarea coroanelor pentru a face treaba intr-o singura vizita. Scanam dintele pilit si apoi facem coroana in propriul nostru birou. La Fusion Dental Clinic Sfantu Gheorghe avem toate resursele pentru a obtine rezultatele potrivite astfel incat dantura ta sa fie sanatoasa.

Procesul de aplicare a plombelor este foarte simplu prin comparatie. Dintii vor fi mai intai curatati si uscati. Pe suprafata de mestecat se va aplica o solutie acida. Acest lucru face ca materialul de etansare sa se lipeasca de dinti sa fie putin mai dur si mai usor.

Ingrijirea dentara este o chestiune extrem de personala. Cu exceptia cazului in care aveti un motiv sa cunoasteti dedesubturile diferitelor proceduri si motivele din spatele unui anumit tratament, nu este neobisnuit sa aveti cateva intrebari sau sa fiti putin confuz cu privire la diferentele dintre lucruri din cand in cand. Amintiti-va, puteti oricand sa intrebati medicul dentist sau asistentii acestora daca aveti intrebari sau nelamuriri cu privire la optiunile care va sunt disponibile pentru ingrijirea si tratamentul oral.