Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Cum să previi unghiile fragile și să le întărești în mod natural

Unghiile fragile pot fi o problemă frustrantă pentru mulți oameni. Ele se pot rupe sau exfolia ușor și pot părea slabe și lipsite de strălucire. Însă, există câteva măsuri pe care le poți lua pentru a preveni unghiile fragile și pentru a le întări în mod natural. Acest articol îți va oferi sfaturi utile și remedii naturale pentru a-ți menține unghiile sănătoase și puternice.

1. Introducere

Unghiile fragile pot fi rezultatul mai multor factori, cum ar fi deficiențele nutriționale, expunerea excesivă la substanțe chimice dure și contactul frecvent cu apă. În plus, unele afecțiuni de sănătate și medicamentele pot afecta, de asemenea, sănătatea unghiilor. Este important să înțelegem cauzele acestei probleme și să adoptăm măsuri preventive pentru a avea unghiile puternice și rezistente.

2. Cauzele unghiilor fragile

2.1 Deficiențe nutriționale

O dietă echilibrată și bogată în nutrienți esențiali este vitală pentru sănătatea unghiilor. Deficiențele de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina E, biotina, fierul și zincul, pot duce la unghiile fragile și slabe.

2.2 Utilizarea excesivă a ojei și a îndepărtătorului de oje

Produsele cosmetice pentru unghii, cum ar fi oja și îndepărtătorul de oje, conțin adesea substanțe chimice dure care pot usca și slăbi unghiile. Utilizarea excesivă a acestor produse poate duce la unghiile fragile și vulnerabile.

2.3 Expunerea frecventă la apă și substanțe chimice dure

Contactul regulat cu apă și substanțe chimice agresive, precum detergentul de vase sau solvenții chimici, poate deteriora unghiile și le poate face fragile. Expunerea prelungită la aceste substanțe poate conduce la deshidratarea unghiilor și la slăbirea lor.

2.4 Afecțiuni de sănătate și medicamente

Unele afecțiuni de sănătate, cum ar fi psoriazisul sau hipotiroidismul, pot afecta sănătatea unghiilor, făcându-le fragile și casante. De asemenea, anumite medicamente, cum ar fi cele folosite în chimioterapie sau în tratamentul acneei severe, pot afecta sănătatea unghiilor.

3. Sfaturi pentru prevenirea unghiilor fragile

Pentru a preveni unghiile fragile și pentru a le menține sănătoase, ia în considerare următoarele sfaturi:

3.1 Menține o alimentație echilibrată

O dietă bogată în vitamine și minerale esențiale, precum vitamina A, vitamina C, vitamina E, biotina, fierul și zincul, contribuie la întărirea unghiilor. Include în dieta ta alimente precum fructe și legume proaspete, cereale integrale, carne slabă, nuci și semințe.

3.2 Păstrează unghiile curate și uscate

Păstrează unghiile curate și uscate pentru a preveni apariția infecțiilor și pentru a le menține sănătoase. Asigură-te că le usuci bine după ce ai fost în contact cu apă și evită purtarea mânușilor umede pentru perioade lungi de timp.

3.3 Evită utilizarea excesivă a ojei și a îndepărtătorului de oje

Oja și îndepărtătorul de oje conțin adesea substanțe chimice dure care pot deteriora unghiile. Încearcă să limitezi utilizarea acestor produse și să optezi pentru formule mai blânde și mai naturale.

3.4 Protejează unghiile de substanțele chimice și apă

Atunci când lucrezi cu substanțe chimice dure sau te ocupi de treburi casnice care implică contactul frecvent cu apă, utilizează mănuși de protecție pentru a-ți proteja unghiile. Aceasta va preveni deteriorarea și slăbirea lor.

3.5 Hidratează unghiile și cuticulele

Pentru a menține unghiile hidratate și sănătoase, aplică regulat ulei de măsline, ulei de nucă de cocos sau cremă hidratantă specială pentru unghii și cuticule. Masează ușor aceste produse în jurul unghiilor pentru a le hrăni și a preveni uscarea și exfolierea.

3.6 Folosește mănuși la treburile casnice

Atunci când faci curățenie sau te ocupi de alte treburi casnice, protejează-ți unghiile folosind mănuși. Substanțele chimice dure conținute în detergenți pot deteriora unghiile și le pot face fragile, așa că este important să le protejezi în timpul activităților casnice.

3.7 Tunde și limește unghiile corespunzător

Pentru a preveni ruperea și exfolierea unghiilor, taie-le în mod regulat la lungimea dorită și limește-le pentru a le forma. Asigură-te că utilizezi un clește de unghii ascuțit și o pilă de calitate pentru a evita fisurile și rupturile.

4. Remedii naturale pentru întărirea unghiilor

În plus față de măsurile preventive, poți folosi și remedii naturale pentru a întări unghiile fragile. Iată câteva opțiuni eficiente:

4.1 Îmbăiere cu ulei de măsline

Pentru a hidrata și întări unghiile, poți face o îmbăiere cu ulei de măsline. Încălzește puțin ulei de măsline într-un recipient mic și ține vârfurile degetelor în ulei timp de aproximativ 10-15 minute. Apoi, masează ușor uleiul în unghii și cuticule. Repetă acest tratament de câteva ori pe săptămână pentru rezultate optime.

4.2 Tratament cu suc de lămâie și miere

Un alt remediu natural eficient pentru întărirea unghiilor fragile este un amestec de suc de lămâie și miere. Amestecă sucul de la jumătate de lămâie cu o lingură de miere și aplică amestecul pe unghii. Lasă-l să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește cu apă călduță. Sucul de lămâie conține vitamina C și acid citric, care ajută la întărirea unghiilor, iar mierea are proprietăți hidratante .

4.3 Masaj cu ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos este bogat în substanțe nutritive și grăsimi sănătoase, care pot hrăni unghiile și le pot întări. Masează ușor unghiile și cuticulele cu ulei de nucă de cocos de câteva ori pe săptămână. Lasă uleiul să acționeze timp de aproximativ 15-20 de minute, apoi clătește cu apă călduță. Acest tratament va hidrata unghiile și va contribui la întărirea lor.

4.4 Clătire cu ceai de coada-șoricelului

Coada-șoricelului este o plantă bogată în minerale și siliciu, care poate contribui la întărirea unghiilor fragile. Prepară o infuzie de coada-șoricelului și las-o să se răcească. După ce ai făcut o baie caldă pentru mâini timp de 5-10 minute, clătește unghiile cu ceaiul de coada-șoricelului. Repetă acest tratament de câteva ori pe săptămână pentru a obține rezultate vizibile.

4.5 Suplimente cu biotină

Biotina, cunoscută și sub numele de vitamina B7, este esențială pentru sănătatea unghiilor și a părului. Poți lua suplimente cu biotină pentru a întări unghiile fragile și a le face mai rezistente. Consultă întotdeauna medicul sau farmacistul înainte de a începe un regim de suplimentare.

4.6 Ser pentru întărirea unghiilor făcut acasă

Pentru un tratament personalizat, poți să îți prepari propriul ser pentru întărirea unghiilor acasă. Amestecă câteva picături de ulei de migdale sau ulei de măsline cu suc de lămâie și aplică amestecul pe unghii în fiecare zi înainte de culcare. Această combinație va hidrata unghiile și le va întări în mod natural.

5. Schimbări de stil de viață pentru unghii mai puternice

Pe lângă sfaturile și remedii naturale menționate mai sus, este important să faci și câteva schimbări de stil de viață pentru a menține unghiile sănătoase și puternice. Iată câteva recomandări:

5.1 Evită mușcarea unghiilor

Mușcatul unghiilor poate deteriora suprafața lor și poate face ca acestea să devină fragile. Încearcă să te abții de la acest obicei și găsește metode alternative pentru a reduce stresul și anxietatea

5.2 Evită utilizarea unghiilor ca instrumente

Folosirea unghiilor ca instrumente pentru deschiderea sticlelor, curățarea suprafețelor sau alte sarcini poate deteriora unghiile și poate duce la ruperea lor. Folosește în schimb unelte adecvate pentru aceste sarcini, cum ar fi deschizătoarele de sticle sau cleștele.

5.3 Limitează expunerea la apă caldă

Expunerea excesivă la apă caldă, cum ar fi băile lungi sau dușurile fierbinți, poate afecta sănătatea unghiilor. Apă caldă poate usca unghiile și poate slăbi structura lor. Încearcă să limitezi timpul petrecut în apă caldă și să folosești apă călduță în loc de apă fierbinte.

5.4 Evită limarea și șlefuirea excesivă

Limarea și șlefuirea excesivă a unghiilor poate duce la subțierea și slăbirea lor. Fii blând atunci când le dai formă și evită să le limești prea mult sau să le șlefuiești agresiv. Optează pentru o pilă de calitate și utilizează mișcări ușoare pentru a-ți menține unghiile sănătoase.

5.5 Folosește un strat de bază pentru întărirea unghiilor

Înainte de a aplica oja, folosește întotdeauna un strat de bază special conceput pentru întărirea unghiilor. Aceste produse conțin ingrediente nutritive și fortifiante care ajută la protejarea și întărirea unghiilor.

Prevenirea unghiilor fragile și întărirea lor în mod natural necesită o combinație de măsuri preventive, remedii naturale și schimbări de stil de viață. Asigură-te că ai o alimentație echilibrată, evită utilizarea excesivă a produselor cosmetice pentru unghii, protejează-ți unghiile de substanțele chimice și apă, hidratează-le regulat și acordă atenție igienei corespunzătoare. Dacă observi că problemele persistă sau se înrăutățesc, este recomandat să consulți un specialist în dermatologie sau unghiologie.

Articol de https://aspirator-unghii.ro Aspiratoare profesionale pentru unghii .