Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Cand polueaza cel mai mult o masina? In faza de productie a elementelor componente, de asamblare, pe durata de viata/exploatare, in timpul reviziilor si reparatiilor sau la casare? Ati ghicit! Un autovehicul polueaza cel mai mult in timpul exploatarii, adica atat timp cat este in functiune. Daca doriti sa abordati un stil deconducere ecologica si sa reduceti astfel poluarea, puteti incepe prin a urma aceste cateva reguli: 1. Urmariti si anticipati curs ul traficului
2. Folositi aerul conditionat doar atunci cand este necesar. Cand circulati la o viteza de peste 30 km/h este mai bine sa folositi aerul conditionat decat sa mergeti cu geamurile deschise.
3. Verificati regulat presiunea in pneuri si echilibrati rotile periodic
4. Indep arta ti lucrurile inutile din potbagaj si portbagajul sau suportii de pe plafon
5. Schimbati viteza in treapta superioara mai de vreme decat o faceti de obicei
6. Planificati ruta si evitati ocolurile
7. Nu accelerati si nu franati violent, incercati sa pastrati un rulaj cat mai fluid
8. Asigurati o stare tehnica buna a masinii
9. Opriti motorul daca trebuie sa asteptati mai mult timp
10. Nu asteptati sa se incalzeasca motorul la turatia de ralanti. Porniti in trafic si rulati la o turatie moderata. Nu uitati ca a conduce ecologic si economic nu inseamna doar reducerea consumului de combustibil si a noxelor ci si a uzurii componentelor masinii si a nivelului de zgomot. Zgomotul produs de motorul unei masini care merge cu 4000 de rotatii pe minut polueaza fonic cat echivalentul a 32 de masini care ruleaza cu aceeasi viteza, dar cu 2000 de rotatii pe minut. Va invitam intre timp sa va relaxati cu cateva jocuri cu masini .