Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Te-ai săturat să te uiți la aceiași trandafiri oriunde te întorci? Poate că este timpul să iasă în evidență grădina de trandafiri prin colecția sa rară de trandafiri. Poți paria că vei face ca capul să se întoarcă!

Cel mai rar dintre trandafiri rari se spune că este un trandafir verde, Viridiflora, și cel mai întunecat trandafir din lume, Nigrette. Trandafirii albaștri, violet și negri sunt soiurile mai noi de trandafiri rari care sunt în întregime creați de om – hibridizați în medii de laborator în unele cazuri. Se spune că trandafirul albastru în special a fost dezvoltat în Japonia în 2004 prin inserarea, în ADN-ul trandafirului, a genelor panseluței și irisului și dezactivarea genei trandafir care împiedică producerea pigmentului albăstrui. Acești trandafiri sunt foarte scumpi.

Există și alți hibrizi rari care pot adăuga un aspect delicios și vibrant grădinii tale de trandafiri.

Joseph’s Coat este un alpinist ușor parfumat, vibrant, cu spini. Culoarea sa este un amestec de portocaliu și roșu. Este potrivit pentru zonele 4-10.

Welsh Gold este un trandafir de ceai hibrid absolut frumos, cu petale ondulate de culoarea piersicii, așezate pe mai multe rânduri. Florile sunt mari și abundente.

Vi’s Violet este un trandafir elegant in miniatura cu flori violet pal care infloreste din abundenta. Tufa are aproximativ 12-18 inci înălțime.

Blush Damask, un Bourbon hibrid, poate crește până la o înălțime de 8-10 ft. Florile au lățime de 3-5 inci. Zona 5 este cea mai bună pentru Damascul Albastru.

Festival Fanfare este o floribundă răpitoare, cu flori portocalii lățime de 3 inci, care sunt adânc dungate cu nuanțe mai deschise. Este un alpinist moderat și crește 10-15 ft. înălțime; un bloomer repetat ideal pentru Zona 6.

Hiawatha, un cărucior cu flori unice roșu strălucitor cu stamine aurii așezate într-un centru alb pur. Crește destul de înalt până la o înălțime impunătoare de 20 de picioare în Zona 5. Este tolerant la umbră.

Prairie Dawn există de mai bine de 50 de ani. Este un arbust de aproximativ 5 ft în înălțime care înflorește în amestecuri de roz. Este un trandafir foarte rezistent și crește bine chiar și în Zona 3.

Trandafiri criogenati de la magia-florilor.ro

Rari sau obișnuiți, toți trandafirii au nevoie de aceeași îngrijire și atenție. Verificați întotdeauna cu pepiniera dvs. compatibilitatea cu condițiile de climă și sol înainte de a vă cumpăra trandafiri. Insistați asupra soiurilor rezistente la boli și tolerante la intemperii. Luați măsuri preventive pentru a vă proteja trandafirii de boli și atacuri dăunătorilor. Cercetează-ți trandafirii bine înainte de a planta și poți fi sigur de o grădină de trandafiri minunată și rară.