Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Dragul meu brad artificial cu varfuri albe, ma uit la poza ta si iti marturisesc cu sinceritate ca as dori enorm sa fii in casa mea.

Iubesc brazii din padure, dar nu ii iubesc atat de mult, incat sa ii ucid, ca sa ii am aproape. Daca iubesti pe cineva nu ii faci rau, ci il lasi liber sa aleaga ceea ce isi doreste.

Cum ar fi constiinta mea sa stiu ca din cauza mea a fost pus la pamant un pom tanar care avea viitorul in fata?

Cum ai aparut tu pe piata, bradule artificial perfect si cu viata lunga, oamenii au devenit mult mai protectivi fata de mediu si padurile nu au mai fost defrisate de sarbatori.

Tu esti vesnic si nu iti pierzi frumusetea, fiindca nu te usuci niciodata si nu iti cad frunzele din cauza caldurii excesive din casa si a zgomotelor.

Ah, bradul meu frumos, cu aspect nins si cu crengi stufoase, pari ca din revista de aceea iarna viitoare tu vei fi vedeta casei!

Ospetii se vor interesa de unde te-am luat si iti vor face poze, copiii vor sta toata ziua langa tine, fermecati de aspectul tau perfect, eu voi fi multumita de multumirea tuturor celor dragi.

Parca te-am adus din varful muntelui, de acolo de unde aerul este pur, izvoarele limpezi, iar zapezile si-au pastrat puritatea.

In orasele noastre, neaua capata nuante galbui, maronii, cenusii sau bej, in functie de mizeriile pe care le acopera o vreme, dar pe care nu le poate invinge.

Zapada din crengile tale este alba ca o rochie noua de mireasa, ca petala crinului perfect care infloreste nevinovat in padure.

Iti scriu sa iti multumesc ca existi si ca tu poti sa inlocuiesti mult mai bine bradul de Craciun, fiindca:

-te cumpar de acasa si te primesc acasa, fara eforturi si fara sa ma expun riscurilor

-pretul tau este accesibil tuturor romanilor care vor sa faca o fapta buna de Craciun: sa nu mai caute un brad natural care a fost taiat, ci sa te impodobeasca pe tine.

-magazinul trimite in acelasi timp cu tine si suportul metalic si sigur

-ramai la fel de frumos si peste 5, 7, 10 ani si nu imi lasi frunze prin casa.

-imi amintesti mereu de bradul nins din varful muntilor, fiindca tu esti unul dintre brazii artificiali care, discutand sincer, esti mult mai frumos decat cei naturali.

Te admir, te respect si voi avea grija de tine, fiindca tu imi aduci in casa imaginea bradului cu crengi verzi si conuri maronii peste care s-a asezat zapada.

Te recomand tuturor romanilor, fiindca meriti sa fii cumparat, generalizat, impodobit, dar montat si in toata simplitatea ta sa servesti ca decor in locul in care ai casei citesc sau isi beau cafeaua.

Un brad artificial nins valoreaza cat o padure intreaga, fiindca eu nu voi mai cumpara brad natural, tu nu vei mai cumpara si comerciantii vor intelege ca este timpul sa stopeze sacrificarea padurilor.

Iti sunt recunoascatoare ca datorita tie nu se vor mai usca atat de multi brazi si lumea noastra va deveni mai responsabila, aerul va fi mai curat si apa mult mai limpede!