Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Mesele de biliard ofera distractie pentru tineri si batrani. Jocul impreuna cu persoanele dragi pe o masa biliard are o lunga traditie si a fost popular inca din secolul al XVI-lea. Dar biliardul nu este doar un clasic, deoarece regulile si echipamentul variaza considerabil in functie de tipul de joc.

O masa de biliard este o piesa dreptunghiulara de echipament sportiv ce este acoperita cu un material special. Masa are o banda la margini, in colturi si la jumatatea marginilor lungi exista un total de sase deschideri , sub care sunt atasate buzunare din plasa sau piele. Mesele de biliard sunt realizate in diferite dimensiuni, iar dimensiunea lor este data in picioare . Modelele mici sunt potrivite in special pentru un spatiu restrans sau in principal pentru copii.

Mesele de biliard sunt extrem de grele si cantaresc cel putin 150 sau 300 de kilograme, in functie de versiune. Acest lucru impiedica miscarea mesei din cauza unui soc si a bilelor ce incep sa se rostogoleasca. Designul exact al meselor depinde de varianta respectiva de biliard pentru care este destinat echipamentul sportiv. Modelele de snooker sunt semnificativ mai mari decat mesele pentru biliard.

Termenul generic de biliard descrie jocurile in care mingile sunt impinse cu bete de joc , asa-numitele tac-uri, pe o masa acoperita cu panza . Bilele de biliard includ un alb si alte versiuni numerotate in plin de culoare sau cu o dunga colorata. Cifra de culoare neagra opt are adesea un rol decisiv. De regula, doua persoane sau echipe concureaza unul impotriva celuilalt. Exista in jur de 35 de tipuri de joc , fiecare cu propriile reguli: Poolbillard, Snooker, de asemenea si Pileup.

Scopul majoritatii versiunilor jocului este de a folosi bilele albe pentru a baga bilele colorate in buzunarele mesei . Jocul cu carambola este o exceptie: aici se contorizeaza atingerile cu mingea. Gasca poate fi inclusa pentru a ghida traseul mingilor. Acest lucru este suficient de mare pentru a lasa bilele sa ricoseze.

Mesele de biliard sunt oferite atat in ​​versiuni ieftine, cat si in versiuni exclusive. De asemenea, difera in ceea ce privesc materialele utilizate, greutatea si constructia lor. Pentru a utiliza corect masa de biliard, este nevoie de un loc cu suficient spatiu . Trebuie luate in considerare nu numai dimensiunile mesei, ci si miscarile de joc tipice biliardului.  Dimensiunea potrivita este aceasta: Dimensiunile mesei + 2 lungimi de tac pe fiecare parte = spatiu necesar.

Atunci cand vrei sa joci biliard in propria casa, vei gasi cu siguranta si masa potrivita, iar daca te intrebi de ce sa cumperi o masa de biliard, cand poti pur si simplu sa iesi in oras cu prietenii pentru a te juca, iti explicam mai multe in cele ce urmeaza.

O masa de biliard proprie face ca pasiunea ta pentru acest joc sa nu fie costisitoare. In momentul in care iesi in oras, nu vei plati doar masa de biliard ci si consumatia. Cu siguranta nu joci biliard pe uscat si uneori, atunci cand jocurile sunt mai lungi, vei descoperi ca suma cheltuita este considerabila.

De asemenea, daca se intampla ca acum in pandemie, este posibil ca salile de biliard sa stea foarte mult timp inchise, caz in care va trebui sa renunti la acest joc care iti place. Avand insa la indemana o masa in propria casa sau pe terasa, poti juca biliard cu prietenii fara nicio problema.

In plus, cu propria masa de biliard, vei putea face si un gratar in curte si o adevarata petrecere in natura, jucand si jocul vostru preferat la final. Toate acestea sunt insa posibile doar daca ai propria masa de biliard.