Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Unii dintre copiii noștri mici petrec mult timp în mașină, așa că nu este de mirare că le place să “încorporeze” mașinile de jucărie în joaca lor de zi cu zi. Copilului tău îi va plăcea să imite comportamentele de sofat ale adulților (asadar, mare atentie la furia pe care o exercitati la volan, ca si adulti) și să isi ducă mașinile în toate locurile preferate. Cel mic este captivat de aceste mici vehicule – il veti putea observa jucându-se cu mașinile, imitand sunetele pornirii unui motor, a accelerației, a semnalizatoarelor, a frânelor care suiera, a claxonelor și multe altele. Va vorbi despre semnele, luminile, clădirile și alte obiective pe care le-a văzut tot timpul, demonstrând o conștientizare tot mai mare a lumii din jur.

 

Alegerea mașinilor de jucărie potrivite pentru copii

Cele mai bune vehicule sunt cele care sunt … sigure. Mașinile mici care au piese detasabile prezintă un pericol de sufocare pentru copilul tău mic. De asemenea, nu alege mașini care fac lucruri pe care copilul tău le poate face pentru el însuși. Exemplele includ mașinile care produc zgomote și au motoare care le propulsează înainte. Aceste caracteristici pun limite asupra propriei imaginații a copilului tău și pot reduce natura deschisă a jocului. Mașinile simple sunt o bună alegere.

 

Amintiți-vă, de asemenea, că nu doar mașinile sunt interesante. Mulți copii mici sunt la fel de fascinați de alte vehicule, cum ar fi basculantele, camioanele pentru gunoi, limuzinele și motocicletele, așa că asigurați-vă că păstrați o varietate la îndemână pentru a maximiza diferite abordări ale jocului cu mașinile.

 

Vezi aici o multime de masinute si vehicule pentru copii – ai preturi excelente si jucarii educative, premium!

 

Depozitarea mașinilor de jucărie

Inițial, dacă aveți doar câteva mașini, acestea pot fi aliniate pe un raft sau păstrate într-un coș mic. Pe măsură ce colecția crește, desigur, dimensiunea recipientului va trebui să crească și el. Pe măsură ce copilul dumneavoastră se dezvoltă, luați în considerare cumpărarea de containere cu separatoare pentru depozitarea mașinilor, astfel încât copilul să se antreneze și cu abilități de clasificare. Copilul dumneavoastră poate beneficia de unele îndrumări în acest domeniu, așa că încurajați-l să:

 

  • Afle ce mașini se încadrează în sloturi de dimensiuni diferite.
  • Sorteze după culoare.
  • Sorteze după tip (de exemplu, toate vehiculele de construcție pe un rând sau toate vehiculele de urgență împreună).
  • Aleaga mașinile de jucărie preferate și sa le puna pe toate într-un singur loc.

 

Reguli pentru mașinutele de jucărie

O colecție mare de mașini poate duce rapid la o podea aglomerată – asigurați-vă că copilul păstrează mașinile depozitate departe de zonele de mers pe jos.

 

Ar putea fi deranjant să-l auzi pe copilul tău izbind mașinile una de cealalta sau împingându-le în clădiri de jucarie, dar dacă nu rănește un alt copil sau nu deteriorează mobilierul, acest lucru nu este un comportament care să ne descurajeze. Micutii nostri doar testează diferitele scenarii despre care învață (și în siguranță) prin joaca.

 

Este probabil ca la un moment dat copilul tău să-și folosească imaginația pentru a trece mașinile prin “spălătorie”, așa că asigură-te că știe ce vehicule poate să ude. Unele mașini au piese metalice care ar putea rugina sau ar putea fi distruse de apă.