Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

fir motocoasa

Daca vrei ca gradina ta sa aiba un aspect placut, mai mult ca sigur stii deja faptul ca un fir motocoasa are legatura cu procesul de curatare. Desi un model clasic poate rezista perioade lungi de timp fara sa existe probleme, gradul de uzura creste in timp. In clipa in care acelasi element ajunge deteriorat, este necesara inlocuirea sa.

Iata care sunt cele mai frecvente intrebari adresate de clienti in timpul aceleiasi etape si raspunsurile la acestea oferite de specialistii magazinului online generalmotor.ro!

Cat de important este materialul firului?

In general, un fir alcatuit din nylon este suficient de puternic pentru a putea face fata unui gazon crescut peste o inaltime medie. Cu toate acestea, poti alege si un material diferit, cum ar fi metalul. Acest model este dur si are rol universal, fiind compatibil cu multe produse. O alta alternativa ar fi Titanium Power. Acestea ajung la o lungime de 81m si nu se incurca in iarba deasa. Costul de achizitie este insa unul ridicat, pretul fiind de 69 lei/bucata.

Cum alegi corect lungimea firului pentru intretinere?

Cel mai important aspect este sarcina de taiere. Cu cat aceasta se realizeaza mai greu, cu atat un fir de motocoasa ar trebui sa aiba un diametru mai mare. Spre exemplu, sa luam in calcul modul de amplasare al terenului. Daca acesta nu este aproape de beton sau de-a lungul unui gard, activitatea ta se poate realiza rapid. Drept urmare, un fir de 1.6mm este ideal pentru a te scapa de griji. Acesta are lungimea de 15m si costa doar 4 lei.

Cei care curata gradina intr-un interval rar au nevoie de un fir care sa produca rezultate mai puternice. Acest lucru este valabil in special atunci cand au loc schimbari climatice sau apar invazii cauzate de anumiti daunatori. Alege un fir cu diametrul de 2,4mm, deoarece acesta rezista mai mult fata de unul simplu si este potrivit pentru suprafete dure.

Cand sunt necesare firele cu diametrul de 3mm?

Spre deosebire de un fir de motocoasa obisnuit, cele cu un diametru de acest tip sunt necesare doar in situatiile in care gazonul a crescut peste masura. Spre exemplu, sa presupunem ca s-au format maracini si nu poti sa readuci lucrurile la normal prin procesul clasic. In aceste conditii, motocoasa ta trebuie sa fie cat mai puternica pentru a nu exista probleme de functionare. Un diametru de 3mm asigura acelasi beneficiu, fiind util pentru cresterea gradului de rezistenta. Consulta un specialist, deoarece asa vei sti care este cea mai buna solutie.

De ce sa schimbi un fir motocoasa?

Desi traim intr-o perioada in care sunt promovate produsele wireless, dispozitivele precum motocoasele inca necesita fir pentru cosire. Daca-ti doresti sa te asiguri ca acesta este unul de calitate si nu o sa apara incidente, achizitioneaza aceeasi piesa dintr-o sursa sigura. La un magazin online ca generalmotor.ro gasesti modele de fir motocoasa si trimmere, cu sectiunea rotunda sau patrata. Acestea sunt disponibile de la 4,5 lei si pot avea lungimea de pana la 100 de metri. Alege-ti acum modelul preferat si vei avea parte de un accesoriu universal care te ajuta sa transformi taierea buruienilor intr-o sarcina mai simpla.