Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Înainte de a instala un aparat de aer condiționat la fereastră într-o cameră, luați în considerare unele dintre efectele nocive pe care le poate avea. Mucegaiul, de exemplu, poate fi mai rău într-o unitate de fereastră decât un sistem central AC. Alte probleme posibile se aplică aerului condiționat în general, nu doar unităților de ferestre.

Boli respiratorii

Aparatele de aer condiționat ale ferestrelor funcționează trăgând căldură și umiditate din cameră pentru a reduce temperatura ambiantă. Efectele dezumidificatoare pot provoca, de asemenea, o oarecare uscare a mucoasei acoperite cu mucus din interiorul nasului și pot permite virușilor aerieni să intre în sistemul dumneavoastră. Un studiu publicat de Asociația Internațională Epidemiologică în 2004 a constatat rate mai mari de boală atribuite bolilor respiratorii superioare la femeile care lucrează în birouri cu aer condiționat, spre deosebire de femeile care lucrează în birouri fără aer condiționat, deși rezultatele au fost considerate preliminare, din cauza limitărilor studiului date.

Iritant pentru alergii

Umiditatea pe care aerul condiționat de la fereastră o extrage din aer nu dispare în mod magic; se depune pe bobinele de răcire din interiorul aparatului. Această umiditate plus praf creează un mediu atractiv pentru sporii de mucegai. Dacă nu scoateți și nu curățați sau acoperiți fereastra în timpul iernii, puteți acumula mucegai în interiorul dulapului. Neglijarea curățării filtrelor din interiorul unității sau instalarea filtrelor inferioare poate permite trecerea prafului și a resturilor prin ea. Acest lcuru poate fii evitat cu ajutorul unei firme de service aer conditionat satu mare.  Respirația acestor spori de mucegai poate declanșa simptome alergice, cum ar fi tuse, ochi apoși și curgerea nasului. Mucegaiul poate declanșa, de asemenea, restricții respiratorii la persoanele care suferă de astm. Inspectați și curățați bobinele după cum este necesar.

Infiltrarea aerului în aer liber

Infiltrarea aerului în aer liber

Un aparat de aer condiționat de înaltă calitate care este instalat corect nu ar trebui să permită aerului exterior nefiltrat în spațiul interior. Cu toate acestea, orice încălcare a etanșării dintre unitatea de aer condiționat și fereastră poate introduce aer exterior, alături de alergeni și alți poluanți ai aerului. În plus, un aparat de aer condiționat care nu funcționează defectuos sau este prost conceput nu poate filtra suficient aerul exterior, trăgând aerul exterior direct în cameră. Pentru a preveni aceste probleme, asigurați-vă că unitatea de aer condiționat este complet sigilată în jurul deschiderii ferestrei și că unitatea este proiectată pentru a filtra tot aerul condiționat. De asemenea, asigurați-vă că utilizați un filtru de înaltă calitate sau un filtru suplimentar de unică folosință, în plus față de filtrul standard al unității, pentru a elimina cât mai mulți poluanți atmosferici.

Iritați la ieșirea afecțiunilor oculare

Alergenii suflați în aer de aparatul de aer condiționat al geamului dvs. pot agrava conjunctivita alergică, cunoscută și sub numele de Pink Eye. Un filtru inferior permite acarienilor de praf și parului să treacă prin suflanta unității de fereastră și să polueze aerul. Acești alergeni irită mucoasa ochiului, transformându-l în roz sau roșu. Aerul condiționat poate crește, de asemenea, suferința persoanelor diagnosticate cu blefarită. Aerul rece care suflă în cameră poate accelera evaporarea lacrimilor și poate agrava simptomele uscate ale pacienților.