Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

  • Alege o locatie buna: Indiferent daca bradul tau este natural sau artificial, ar trebui sa iei in considerare unde sa asezi bradul de Craciun, mai ales daca spatiul este o lucru rar in casa ta. In mod ideal, ar trebui sa fie aproape de o priza, evitand nevoia de fire prin podeaua camerei de zi si puteti rearanja mobilierul daca este necesar pentru a preveni copiii stangaci si lucrurile sa ajunga in calea creatiei festive.
  • Masura: Dupa ce ai ales cel mai bun loc pentru bradul tau, masoara latimea, adancimea si inaltimea tavanului si nu uita sa tii cont de inaltimea suportului tau de brad. Ofera bradului tau suficient spatiu pentru ca ramurile sale sa stea libere si sa poti decora in lui.
  • Ramuri stufoase: Ai grija la aceste ramuri. Acesta este sfatul oficial al expertilor de Craciun care spun ca brazii artificiali in special trebuie sa fie stufosi ca cei de pe jubi; acest lucru este normal, deoarece ramurile tind sa se deformeze cand sunt stocate intr-o cutie pentru atat de mult timp. Ar trebui sa petreceti aproximativ 45 de minute asambland bradul si luand ramurile i desfacandu-le pentru a le oferi un aspect complet si autentic.

Obtineti iluminarea potrivita pentru bradul de Craciun: Petreceti o jumatate de ora buna punand luminile de Craciun in pozitia corecta. Incepe de sus si te misca in jos, tesandu-le in jurul fiecarei ramuri principale si lasand aproximativ 15 cm intre ele. Este recomandat sa aveti cel putin 170 de lumini pe metru de brad, adica minimul absolut. Expertii spun ca ar pune cel putin 1000 de lumini pe un brad de 1,80 m., cu atat mai mult cu atat mai bine.

  • Alegeti o schema de culori: Alegerea culorilor care merg bine impreuna si mentinerea unei teme poate fi o parte esentiala a capacitatii dumneavoastra de a construi brazi. Cand aveti indoieli, respectati o schema simpla. Rosu, verdele si auriul se potrivesc unui stil traditional pentru Craciun. Luminile galbene si albe, cum ar fi LED-urile, pot da un ton mai albastru. Pentru un look de iarna, alege argintiu, albastru si violet pentru un look mai minimalist de brad, cu ornamente albe, argintii si traditionale din lemn.
  • Ghirlande: Fie cu banda sau folie de aluminiu, ghirlandele adauga textura bradului tau. Din nou, incepeti de sus si lucrati in jurul valorii de dvs. Veti avea nevoie de doua fire de ghirlande pentru fiecare 30 cm. verticale. Este mai bine sa faceti acest lucru inainte de ornamente si alte decoratiuni, astfel incat acestea sa nu cada.
  • Ornamente: Acum, aici e partea distractiva. Cand atarnati ornamente, incepeti din interiorul bradului. In primul rand locul ornamente de culoare simpla ca o baza (un pachet mai ieftin) si apoi se adauga ornamente mai decorative si scumpe.
  • Fusta pentru brad: Nu te jena si imbraca partea de jos a bradului cu o… fusta:) Este o “fusta” speciala pentru brad care acopera partea inestetica a acestuia, ascunzand cablurile trase pentru lumini si alte nereguli ale bradului ce nu sunt tocmai placute la vedere (exmpl piciorul de sustinere al bradului etc)
  • Palarie de top: Acum, pentru atingerea finala a capodoperei festive: un ornament izbitor al bradului de Craciun. Optiunile traditionale de ornament isi au radacinile in religie: steaua reprezentand steaua betleemului care i-a condus pe magi la Pruncul Isus, in timp ce ingerul simbolizeaza ingerii care au anuntat nasterea lui Isus, pastorilor. Daca nu sunteti interesat de oricare dintre acestea, exista multe alte optiuni pe piata pentru toate gusturile.. fulgii de zapada, pasarile si chiar ornamentele personalizate, desi steaua ramane cel mai indicat ornament de finalizare a impodobirii a bradului.