Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Popular pentru beneficiile sale pentru sanatate si fitness, inotul este unul dintre cele mai accesibile sporturi pentru toata lumea si de aceea, tot mai multe persoane apeleaza la un curs de inot.

Un sport cu suport de greutate care dezvolta rezistenta

Este un sport practicat, in care corpul, descarcat de propria greutate, isi poate dezvolta muschii, pastrandu-si in acelasi timp articulatiile. Ca atare, este deosebit de potrivit pentru persoanele supraponderale. Inotul este, de asemenea, o activitate de anduranta (cu conditia sa inotati dinamic) care stimuleaza usor sistemul cardiovascular si optimizeaza respiratia.

Inotul va ajuta sa pierdeti in greutate?

Da, inotul va ajuta sa ardeti calorii si este ideal pentru a pierde in greutate si a reduce grasimea corporala. Daca inotati in mod regulat timp de doar 30 de minute, va puteti astepta sa ardeti pana la 350 de calorii. Daca petreceti o ora in piscina, atunci puteti mai mult decat dubla aceasta ardere de calorii.

Si pentru ca inotul intareste muschii slabi, ceea ce stimuleaza metabolismul, veti continua sa ardeti calorii in timp ce faceti dus, va stergeti cu prosopul si plecati acasa.

Inotul iti intareste muschii

Daca inotul va imbunatateste conditia fizica si arde grasimile, acesta merge mana in mana cu antrenamentul de rezistenta si forta. Apa va ofera aceasta rezistenta in mod direct: necesita mai mult efort decat aerul pentru a inainta. Prin urmare, inotul va permite sa va dezvoltati masa musculara. Daca variati si tipurile de inot, antrenati muschii in moduri diferite. Acest sport va ajuta sa va dezvoltati un corp echilibrat si este un antrenament fizic ideal pentru toate tipurile de sport.

Efectul de masaj al apei

In plus, apa are un efect de masaj asupra tesuturilor, imbunatatind circulatia venoasa, „picioarele grele” si problemele de celulita. In cele din urma, imersiunea are proprietati calmante si ajuta la combaterea stresului.

Bun pentru spate

Inotul este deseori recomandat pentru a ameliora durerile de spate. Dar aveti grija, atata timp cat aveti o tehnica buna de inot si nu faceti bras sau fluture. Cereti intotdeauna sfatul medicului inainte de a incepe.

Efectul de drenaj

Prin inot, beneficiati de efectele apei asupra corpului vostru. Pe masura ce apa trece peste diferite zone ale corpului, are un efect de masaj si drenaj. Circulatia sangelui este activata, iar pielea devine mai ferma. De asemenea, efectul de coaja de portocala se estompeaza treptat.

Inotul te ajuta sa fi intr-o dispozitie buna

Inotul, la fel ca orice alta activitate fizica, va mentine moralul ridicat deoarece in timpul inotului eliberati endorfine, cunoscute si sub numele de hormoni ai placerii.

Un sport relaxant si antistres

Inotul este sportul de relaxare suprem. In contact cu apa, simti o senzatie de lejeritate, nu-ti mai simti corpul si te lasi purtat de apa. Dupa munca, inotul este cel mai bun antistres si favorizeaza un somn profund si odihnitor.

Un sport complet

Inotul are avantajul de a folosi fiecare muschi din corp. De la gambe pana la umeri, fara a uita de fese si muschii abdominali, nicio parte a corpului nu este uitata.

Un sport non-violent

Inotul este sportul cel mai des recomandat de medici pentru toti sportivii cu probleme articulare. Acest lucru se datoreaza faptului ca inotul este practicat aproape in imponderabilitate si nu este deloc traumatizant pentru genunchi si umeri.