Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

De cate ori ai incercat sa inveti ceva nou, dar ai ajuns sa renunti inainte de a face vreun progres real? Daca ati trecut prin astfel de situatii, nu trebuie sa va simtiti prost pentru asta, deoarece lupta pentru a stapani o noua abilitate nu este cu siguranta o plimbare in parc. Majoritatea oamenilor le este greu sa-si aminteasca ceea ce au invatat, ceea ce face inevitabil ca invatarea lor sa fie lenta si dureroasa.

Cu toate acestea, daca ti-ar placea sa inveti, dar ti se pare dificil, atunci ai ajuns la locul potrivit. In acest ghid, veti gasi cateva tehnici dovedite pentru a invata ceva rapid.

  1. Concentreaza-te pentru a incepe sa inveti ceva de la zero

Dupa cum probabil ai experimentat si tu, uneori, cand vrei sa inveti ceva nou, te trezesti ca nu stii de unde sa incepi.

De exemplu, s-ar putea sa fi vrut sa inveti cum sa joci sah, dar nu stiai cel mai bun mod de a face acest lucru. Si pentru ca nu stiai cel mai bun mod, fie nu te-ai obosit sa incerci sa inveti clasicul joc de strategie pentru 2 jucatori, fie ai incercat sa inveti din mai multe surse in acelasi timp: carti, videoclipuri, prieteni si membri ai familiei.

Problema acestei abordari dispersate este ca iti va fi greu sa te concentrezi si, inevitabil, ti se vor da sfaturi contradictorii – care nu sunt de ajutor atunci cand incepi.

Cealalta problema este ca, consultand carti si cerand ajutor prietenilor, s-ar putea sa descoperi ca nu primesti cele mai recente informatii. De exemplu, prietenii tai s-ar putea sa nu cunoasca unele dintre programele uimitoare de invatare a sahului pe computer care sunt disponibile online.

  1. Incearca sa-ti amintesti ceea ce ai invatat

Gandeste-te o clipa la momentele cand erai la scoala. Sunt sigur ca au existat vremuri nesfarsite cand ai fost invatat lucruri de catre profesori doar pentru ca tu sa uiti informatiile in cateva saptamani, zile sau chiar minute!

Si, desigur, aceasta problema continua si la locul de munca. De cate ori ati fost la intalniri in care s-au spus lucruri importante, doar pentru ca jumatate din participanti sa uite detaliile imediat dupa incheierea intalnirii.

Cu aceste tipuri de experiente de viata negative, nu este de mirare ca, pe masura ce oamenii imbatranesc, sunt mai putin dispusi sa incerce sa invete lucruri noi.

  1. Incearca sa pui in practica ceea ce ai invatat

Acesta este cu siguranta unul dintre cele mai comune motive pentru care oamenii nu reusesc sa invete lucruri noi. Isi petrec tot timpul invatand teoria; dar nu pun niciodata nimic in practica.

De exemplu, ganditi-va pentru o clipa la modul in care oamenii invata sa mearga pe bicicleta.

In cele mai multe cazuri, un parinte sau un frate mai mare iti va spune pasii pe care trebuie sa-i faci pentru a te urca cu succes si a incepe sa mergi pe bicicleta. Cu toate acestea, abia atunci cand incerci sa mergi pe bicicleta pentru prima data incepe adevarata invatare!

Articol de https://advertorialetop.ro , advertoriale la preturi competitive.