Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Vrei sa iti schimbi aragazul cu ceva mai modern si inovator? Atunci informeaza-te corect si vezi care este cel mai potrivit tip de plita pentru nevoile tale. Plita incorporabila poate avea mai multe avantaje pentru stilul tau de viata mai ales daca ai si o bucatarie nu tocmai incapatoare. Cele mai noi electrocasnice si in special aragazul se pot folosi si separat.

De exemplu, iti poti achizitiona o plita incorporabila pe care o montezi rapid si simplu pe blatul de bucatarie si cuptorul separat pe care il incastrezi direct in mobilierul bucatariei tale. In acest fel castigi mai mult spatiu si iti iei echipamente moderne cu care sa gatesti in cele mai bune conditii.

Una din cele mai interesante tipuri de plite incorporabile este plita vitroceramica care are un design modern si foarte atragator pentru o bucatarie futurista.

Modul de functionare a unei plite incorporabile vitroceramica este destul de simplu, folosind acelasi principiu ca si resoul electric. Plita vitroceramica foloseste alimentarea cu curent electric si incazeste elementrul din interiorul plitei care va transfera caldura prin ceramica catre oala de gatit.

Acest element de incalzire are si un termostat limitator care va cupla sau decupla elementul pentru a proteja de supraincalzire plita si vasul de gatit. Un termostat de plita este reglat la o valoare de aproximativ 500 de grade Celsius. Este indicat sa folosesti zona potrivita pentru dimensiunea vasului de gatit fiindca astfel previi uzura prematura a termostatului.

Cele mai multe plite incorporabile vitroceramice au 2 tipuri de elementi:

Poti folosi plita cu elementi incalzitori pe o singura zona sau cu 2 bobine ce se folosesc in functie de dimensiunea vasului de gatit. Astfel, daca ai o dimensiune mai mica decat zona de incalzit se activeaza doar o bobina, iar daca dimensiunea vasului e mai mare decat prima bobina, se aprinde si cea de-a doua bobina incalzitoare.

Sfaturi de utilizare

Este indicat sa folosesti doar vase cu fund plat si care acopera intreaga zona incalzita pentru a nu avea pierderi de energie inutile. De aceea e bine sa iti cumperi vase adaptate pentru acest timp de plita incorporabila.

Plita ramane calda inca 5 minute de la oprire, asa ca poti folosi acest timp pentru utilizare si de la inchiderea plitei. De exemplu, daca gatesti o ciorba, poti sa o lasi pe foc in ultimele minute fara sa mai tii pornita plita deoarece caldura degajata va mentine ciorba calda.

Intra si tu pe site-ul Techstore.ro Electrocasnice Excelente si gaseste produsele potrivite nevoilor tale.