Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Produsele BIO sau ecologice sunt cele care cresc in medii fara pesticide, fara ingrasaminte si fara aditivi. Cei mai multi utilizatori pun de obicei o intrebare si anume car de mult merita sa cumperi astfel de produse si mai ales daca au un pret justificat. Conform specialistilor de la crudsisanatos.bio  sunt mai multe motive pentru care se recomanda utilizarea unor astfel de produse.

  1. Nu se folosesc substante chimice in cresterea lor

Ingrasamintele folosite pentru a creste produse bio sunt naturale si rezulta din produse care au trait si au crescut tot fara chimicale sau fara alte preparate sintetizate. Spre exemplu, animalele care au fost crescute in zootehnica bio cresc de obicei in spatii cat mai deschise si sunt hranite utilizand hrana bio fara antibiotice si fara alte medicamente. Culturile bio sunt de obicei facute pe terenuri pe care timp de doi ani nu au fost facute tratamente chimice deloc. Este evident in acest sens care sunt beneficiile pentru mediu.

  1. Sunt eliminate pesticidele

Daca cultura nu foloseste pesticide nu mai este necesara fabricarea lor si astfel de reduce poluarea si cantitatea de dioxid de carbon. Astfel, produsele bio sunt cele care ajut la o planeta mai sanatoasa si la un mediu de viata mai bun.

  1. Alimentele bio contin mai multe substante nutritive

Conform cercetarilor efectuate de specialisti, s-a constatat ca legumele, cerealele si fructele care au rezultat din culturi bio sunt cu 15% mai bogate in nutrienti comparativ cu produsele industriale si gustul lor este cu mult mai bun. Produsele bio sunt tot timpul verificate ceea ce ofera o garantie in plus pentru calitatea lor. De obicei, in agricultura bio sunt cu 25 procente mai multe controale si filtre decat in productia normala.

  1. Alimentele bio au mai multi antioxidanti

Alimentele bio au un continut dublu de antioxidanti in comparatie cu cele industriale. Pesticidele si ingrasamintele chimice sunt cele care iau peste jumatate din rezerva de antioxidanti petnru a elimina chimicarele pe care sunt nevoite sa le absoarba din pamant. In concluzie, culturile bio sunt mult mai bogate in antioxidanti, prin comparatie cu cele clasice.

  1. Alimentele bio sunt ideale pentru copii

Pentru copii, alimentele bio reprezinta o binefacere, ei fiind cu mult mai sensibili la agresiunea provenita de la produsele toxice existente in pesticide. Un alt amanunt important este faptul ca ambalajele pesticidelor au desenat pe ele inclusiv semnul pentru otrava, deci iti poti imagina cam ce contin. Sutdiile efectuate au dovedit ca in sangele copiilor care folosesc alimente bio de la nastere sunt mai putine reziduuri toxice decat in cazul copiilor care mananca alimente clasice.

  1. Alimentele bio pot crea un nou stil de viata

Agricultura si zootehnia bo sunt cele care au creat un stil de viata nou, in care argumentul principal este de fapt respectul pentru cei din jur, fata de munca si fata de natura. In momentul in care produsele bio sunt obtinute, nimic nu pune in pericol natura si mediul, dar nici viata oamenilor in general, fiecare produs ingerat fiind de cea mai buna calitate.