Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Daca vrei sa introduci kombucha in dieta si sa te bucuri de toate avantajele acesteia, iti recomandam sa cumperi de pe ikombucha.ro, acesta fiind site-ul unde o vei gasi nu doar la cele mai bune preturi, dar si preparata corespunzator. Iata ce avantaje iti ofera kombucha:

Poate ajuta in sanatatea ficatului

In mod similar, kombucha poate imbunatati sanatatea ficatului datorita capacitatii sale potentiale de a detoxifica organismul. Deci, in timp, consumul bauturii poate reduce cat de mult trebuie sa lucreze ficatul tau, conform Jurnalului de Chimie.

In studiul de biologie farmaceutica , sobolanii carora li sa administrat kombucha au aratat, de asemenea, niveluri scazute de substante reactive la acid tiobarbituric in ficatul lor. Acest compus organic este o masura a leziunilor celulare si tisulare. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetari clinice pentru a sti daca beneficiul se mentine.

Poate juca un rol in scaderea zaharului din sange

Consumul de kombucha ar putea aduce beneficii si celor care sunt rezistenti la insulina sau au diabet. Conform unui studiu, ceaiul poate inhiba α-amilaza, o proteina din pancreas care este responsabila pentru niveluri mai ridicate de glucoza postprandiala (dupa masa).

Potrivit studiului Pharmaceutical Biology, kombucha a avut un efect curativ asupra sobolanilor cu diabet dupa 30 de zile si, de asemenea, le-a imbunatatit functia hepatica si renala.

Sunt necesare mai multe cercetari, dar descoperirile sugereaza ca kombucha ar putea fi folosita intr-o zi ca tratament complementar pentru diabet, pe langa abordarile traditionale, inclusiv scaderea in greutate, dieta, exercitiile fizice, medicamentele orale si insulina.

Ajuta la mentinerea greutatii sanatoase

Kombucha poate fi o bautura alternativa daca obisnuiti sa beti sucuri, dar sunteti in cautarea unei bauturi cu mai putine calorii si mai putin zahar si vreti sa slabiti sau sa va mentineti in greutate.

Zaharul este bogat in calorii goale, iar atunci cand este consumat in exces, exista riscul de a consuma mai multe calorii decat arzi, ceea ce duce la cresterea in greutate.

Amintiti-va, kombucha nu este fara zahar (majoritatea zaharului este fermentat, dar o parte ramane in produsul final). Chiar si asa, o bautura tipica poate avea doar 6 pana la 8 grame (g) per portie.

Va trebui sa dublezi cantitatea pentru marcile care au doua portii intr-o sticla, dar este totusi mai putin decat portia obisnuita dintr-o cutie de Cola sau un pahar de suc de fructe procesat industrial, care poate fi mai mare de 25 g per portie.

De dragul comparatiei, o sticla de kombucha organic, crud, poate avea 30 de calorii si 8 g de zahar in 200ml. Pe de alta parte, 200ml de suc pot avea 60 de calorii si 16 g de zahar, conform site-ului Coca-Cola.

Din fericire, daca doriti sa incercati kombucha, nu trebuie sa va faceti singur bautura – dar si aceasta este o optiune. Kombucha este disponibila in magazinele naturiste, magazinele alimentare si online. Vei gasi o varietate de arome pentru a varia cat mai mult si pentru a nu va plictisi de aceasta bautura.