Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Știai că există peste 150 de tipuri de trandafiri în întreaga lume, dar în aranjamente și într-o florarie online găsești doar o mică parte dintre ele? Cei mai populari trandafiri sunt considerați cei hibrizi. Trandafirii ajută florarii să obțină aranjamente superbe și buchete fabuloase, iar pentru că numărul de soiuri este uriaș, pot fi obținute aranjamente în numeroase forme și dimensiuni.

Aceste tipuri de flori pot fi găsite în toate nuanțele și fiecare culoare este însoțită de propriile semnificații. În cazul în care vrei totuși ceva mai abstract, trandafirul poate să fie colorat și în nuanțe speciale cum ar fi violet sau albastru și chiar verde.

Trandafir de ceai hibrid

Acest trandafir este considerat o floare clasică și este una dintre cele mai frumoase și mai elegante flori. Trandafirii de ceai sunt moderni și sunt apreciați încă din anul 1860 atunci când au apărut pentru prima dată. Pentru că acești trandafiri să ajungă în formă clasică ei sunt crescuți doar în sere. Trandafirii hibrizi au doar o singură perioadă de înflorire, ajungând la 3-5 cm lățime și se sprijină pe tulpini lungi și subțiri. Trandafirii aceștia au o aromă subtilă și uneori nu miros absolut deloc. Pentru a atinge perfecțiunea cunoscută, trandafirii hibrizi sunt cultivați în sere și de aceea sunt disponibili tot anul.

Trandafiri sweetheart

Aceste trandafiri sunt mai mici decât cei anterior menționați și pot ajunge la maxim 3 cm latine. Toate aceste tipuri de trandafiri sunt perfecte pentru aranjamente, buchete sau cutii și pot fi adăugați unii lângă ceilalți sub forma unor elemente centrale. Acești trandafiri seamănă cu cei clasici și au parfumul unor trandafiri normali, dar trebuie să fie utilizați în cantități mari ceea ce duce la un sentiment de aranjament mai mare. Toate aceste soiuri se amestecă și cu trandafiri mari pentru a fi creată varietate și interes vizual.

Trandafiri de grădină

Trandafirul de grădină este mai deschis decât un trandafir de ceai standard și are petalele mult mai libere. Florile acestea au textura catifelată care va da o senzație foarte romantică unui buchet. În plus, acești trandafiri sunt însoțiți și de un miros absolut fantastic care îi face cu adevărat unici.

Trandafiri floribunda

Acești trandafiri au apărut în secolul XX și au flori de dimensiuni mari, însă mai mici decât trandafirul clasic hibrid. Atunci când sunt bine întreținuți, acești trandafiri pot rezista foarte mult. De multe ori sunt utilizați pentru a aduce pete de culoare în parcuri și spații verzi, însă sunt utilizați cu mare succes și în buchete și aranjamente.

Trandafir patio

Un trandafir patio este prezent în grădină sub formă de floare pitică însă sunt utilizați și în aranjamente și în buchete de flori. Plantele sunt extrem de rezistente, au frunze lucioase și flori mici care sunt grupate sub formă de ciorchine și care rezistă extrem de mult pe timpul verii. Acești trandafiri pot da naștere unor aranjamente unice și interesante deoarece sunt foarte colorați și parfumați și se combină perfect cu alte plante sau cu elemente verzi.