Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

aparat dentar

Ai probleme cu alinierea corecta a dintilor si asta te impiedica sa zambesti sau sa razi cu pofta? Te simti incomod atunci cand cineva se uita insistent la dantura ta in timp ce vorbesti? Scapa de toate aceste situatii stanjenitoare cu ajutorul unui aparat dentar! Cu acest dispozitiv ortodontic vei obtine in timp zambetul perfect.

Iata tipurile existente si in clinica www.dentalexcellence.ro! Afla care ti se potriveste cel mai bine!

  • Aparat dentar metalic

Daca vrei un model puternic si rezistent la cel mai mic pret dintre toate aparatele fixe si nu te deranjeaza prea tare aspectul vizibil de pe perioada purtarii, atunci acest dispozitiv este potrivit pentru tine.

Este dotat cu bracketuri metalice de culoare argintie, care sunt lipite pe fata vizibila a dintilor. Se recomanda pacientilor de orice varsta, iar in cazul copiilor si adolescentilor, dispozitivele se pot personaliza, folosind ligaturi elastice colorate.

In general, durata purtarii este mai scurta decat in cazul folosirii altor tipuri de aparate (intre 6 luni si 2 ani) si are rezultate foarte bune in toate situatiile.

  • Aparat dentar ceramic

Daca tii mult la aspectul estetic, acest aparat poate fi pentru tine. Modelul ceramic este foarte popular in randul adultilor, avand bracketuri transparente, de culoarea dintilor. Fiind realizate din material ceramic, presiunea care poate fi aplicata asupra lor este mai mica decat in cazul aparatelor metalice, ceea ce duce la cresterea cu cateva luni a duratei tratamentului. Aparatul ceramic este foarte popular atat datorita aspectului discret, cat si a pretului foarte bun in raport cu avantajele oferite.

  • Aparat dentar Safir

Acest model de dispozitiv ortodontic functioneaza la fel ca si cel metalic, cu diferenta ca in acest caz sunt folosite bracketuri transparente din safir in locul celor din metal. Se recomanda atunci cand iti doresti o varianta de tratament estetica. Ofera rezultate excelente si un aspect impecabil datorita safirului translucid.

  • Aparat dentar invizibil Incognito

Daca nu vrei sub nicio forma ca dispozitivul ortodontic sa fie observat de cei din jur, modelul Incognito este o solutie pentru tine. Spre deosebire de celelalte aparate dentare fixe, cel Incognito este montat pe fata interioara a dintilor, astfel nimeni nu il va observa. Bracketurile sunt mult mai mici si se personalizeaza in functie de cazuistica fiecarui pacient.

Pretul unui model Incognito depaseste cu mult pretul unui aparat fix vizibil, datorita tehnologiei si materialelor scumpe folosite. In plus, montarea pe partea interioara a arcadei este o operatiune mult mai complexa, care solicita prezenta unui medic ortodont cu o specializare suplimentara pentru acest tip de dispozitiv.

  • Aparat dentar autoligaturant Damon

In tratamentul ortodontic traditional era uneori nevoie sa fie extrasi dinti sanatosi pentru a crea spatiul necesar alinierii corecte. Cu ajutorul aparatului Damon insa este eliminata procedura de extractie. Se monteaza in acelasi mod ca aparatul fix, cu bracketurile in exteriorul dintilor. Are un aspect putin vizibil datorita lipsei modulelor elastice pe bracketi, precum si o durata mai mica a tratamentului.

  • Aparat dentar mobil

Este recomandat in cazul copiilor cu dinti de lapte, fiind confectionat dintr-un material plastic ce poate fi personalizat in diverse culori pentru a fi mai usor de acceptat de catre prichindei. Poate fi scos de pe dinti pentru a fi igienizat, iar in anumite situatii poate fi purtat doar pe timpul noptii.

Nu mai amana vizita la medicul specialist si corecteaza din timp pozitia dintilor cu ajutorul unui dispozitiv ortodontic potrivit nevoilor tale. Bucura-te de un zambet impecabil si seducator!