Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Remorcarea unei alte mașini în spatele dvs. ar putea suna ca o operație simplă, dar nu este așa – dacă nu ați remorcat niciodată un alt vehicul, veți descoperi că este de fapt destul de dificil. Aici, servicii de tractare buzau abordează unele dintre aspectele cele mai provocatoare ale remorcării.

Când este OK să trageți o altă mașină?

Momentul cel mai potrivit pentru a remorca o altă mașină este când aceasta s-a defectat și fie provoacă o obstrucție, fie se află într-o locație periculoasă și trebuie remorcată într-un loc mai sigur. Remorcarea unei alte mașini are pericole inerente și ar trebui să păstrați călătoria la o distanță minimă absolută.

Am cumpărat o mașină clasică veche care se află pe o SORN (Notificare off-road statutare). Îl pot trage în garajul meu unde intenționez să-l restaurez?

Într-un cuvânt, nu. Legea este destul de clară aici – dacă mașina care este remorcată cu frânghie are cele patru roți la sol, este tratată la fel ca orice alt vehicul tehnic, ceea ce înseamnă că trebuie să fie asigurat și cu o licență validă. Deci, în acest caz, veți avea nevoie de o remorcă. Sau un buget mai mare pentru a apela servicii de tractare.

Ce fel de coardă ar trebui să am?

Ar putea fi tentant să vă înrădăcinați în spatele garajului pentru orice bucată veche de frânghie, dar nu o faceți. Consecințele obținerii unei frânghii în timp ce trageți o altă mașină variază de la comic la tragic, așa că faceți ceea ce trebuie și cumpărați-vă o frânghie special construită.

Oricum va fi un lucru la îndemână să aveți în portbagaj, iar punctele de vânzare auto de pe piața pieselor de schimb oferă o gamă largă de șuruburi – un exemplu pentru sarcini grele cu 3,5 tone și respectarea standardelor britanice ar trebui să acopere aproape orice eventualitate de remorcare.

Ce fel de coardă ar trebui să am?

Cât de lung ar trebui să fie coarda mea?

Din punct de vedere legal, nu există o lungime minimă, dar bunul simț impune să lăsați suficientă distanță între cele două mașini, astfel încât cea din spate să aibă suficient timp pentru a reacționa la frâne și viraje.

Există, totuși, o lungime maximă admisibilă de 4,5 metri și, dacă folosiți o frânghie care depășește 1,5 metri, legea spune că trebuie să atașați o bucată de pânză colorată la mijloc, astfel încât alți șoferi să vadă frânghia. Pentru că, deși s-ar putea crede că câțiva metri nu reprezintă un decalaj exploatabil în trafic, experiența ne învață că mulți șoferi o fac. Mai ales la Londra.

Pot trage o mașină cu transmisie automată?

Dacă roțile conduse ale unei mașini cu transmisie automată sunt în contact cu șoseaua atunci când mașina este sub tractare – și motorul nu funcționează – există posibilitatea deteriorării transmisiei. Este esențial să consultați manualul proprietarului, deoarece acesta va conține o secțiune care se referă la remorcare, unii producători impunând o limită de distanță și viteză pentru mașinile cu transmisie automată. Și, la fel ca în cazul mașinilor cu transmisie manuală, asigurați-vă că cutia de viteze este în poziție neutră.