Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

Varsta a treia nu trebuie sa insemne nici suferinta, nici boala, iar medicina actuala este capabila sa le asigure bunicilor nostri o viata cat mai buna. De exemplu, in cabinetele stomatologice, este posibila efectuarea unor tratamente cu implant dentar, care rezolva problema dintilor lipsa.

Prin urmare, persoanele de peste 60, 70 de ani sau chiar mai in varsta au posibilitatea de a se bucura de toate avantajele pe care, in tinerete, le asigurau dintii naturali. Acest lucru este posibil chiar si daca problemele sunt vechi sau daca apar complicatii, deoarece medicul implantolog va sti sa aleaga solutia optima pentru fiecare pacient.

Implant dentar plasat direct in os

Cel mai frecvent, se apeleaza la aceasta procedura, care consta in inserarea in osul mandibulei ori al maxilarului a unui surub de mici dimensiuni, fabricat din titan sau alte materiale biocompatibile, precum zirconiu ori tantal. Surubul are rolul de inlocuire a radacinii dintelui pierdut si de sustinere a unei lucrari fixe definitive.

O forma de implant dentar plasat direct in os, insa printr-o procedura speciala, este reprezentata de cel zigomatic. Aceasta solutie se aplica pentru pacientii cu resorbtie osoasa severa. Este vorba despre suruburi cu o lungime mai mare, care sunt inserate in maxilarul superior, pentru ca apoi sa strabata sinusurile, iar varful lor sa fie ancorat direct in osul zigomatic – denumirea stiintifica sub care este cunoscut osul pometelui.

implant dentar

Implant dentar subperiostal

Exista pacienti care nu au suficient os natural sanatos care sa sustina suruburile si care nici nu doresc sa se supuna unei proceduri de marire osoasa, in vederea unei reconstructii.

Pentru ei, solutia consta in folosirea unui schelet complex din titan, realizat cu ajutorul tehnologiei laser. Acesta este creat astfel incat sa acopere in totalitate osul maxilar sau mandibular si sa ofere un suport stabil si precis pentru dintii ficsi definitivi.

Implant dentar in aceeasi zi

Cel mai rapid tip de tratament permite plasarea unei coroane dentare provizorii fixe in aceeasi zi sau la cel mult 24 de ore dupa efectuarea inserarii. Procedura le este recomandata persoanelor care nu mai au nici un dinte pe o arcada sau care mai au doar putini dinti, cu indicatie de extractie.

Eficienta acestei metode se explica prin faptul ca presupune utilizarea a doua tipuri de implanturi pe care se ataseaza lucrarea provizorie: unele drepte si celelalte inclinate la 35 de grade. Apoi, dupa perioada necesara procesului de osteointegrare, in cadrul caruia noile radacini sunt acceptate de organism, se efectueaza montarea lucrarii definitive.

Folosirea unor mini-implanturi

In anumite situatii, medicii utilizeaza suruburi de dimensiuni mai mici, mai inguste si mai scurte decat cele folosite in mod normal. Ele sunt plasate prin tehnici mai putin invazive si folosesc, de regula, la stabilizarea unei proteze dentare inferioare.

Asadar, indiferent de varsta sau de problemele aparute in cavitatea bucala, un medic priceput, spre exemplu de la clinica Dental Premier, va gasi solutia potrivita si va recomanda exact acel implant dentar care va oferi beneficiile dorite, pe termen lung. In acest fel, varsta a treia poate fi savurata din plin, alaturi de copii si nepoti, fara probleme de sanatate!