Ana Scrie Frumos Fara Ganduri Ascunse

apa la bidon

Atunci cand vine vorba despre hidratare, romanii au multiple variante la dispozitie: apa de la robinet, la PET, la sticla si apa la bidon. Asa cum vei vedea in continuare, insa, primele trei optiuni au unele dezavantaje clare, ceea ce inclina in mod decisiv balanta catre ultima.

Pentru inceput, trebuie sa evidentiem un aspect mai putin placut, dar cat se poate de real: la nivel de tara, stam destul de slab in ceea ce priveste consumul de apa, chiar daca aceasta resursa are o calitate superioara in Romania, avand in vedere numeroasele izvoare de pe teritoriul nostru.

In special cei din generatia tanara, activi din punct de vedere profesional, sunt „restanti” la capitolul hidratare, din cel putin doua motive: stresul si ritmul de viata destul de intens, care ii fac efectiv sa „uite” sa consume apa, dar si preferintele pentru alte bauturi, cum ar fi sucurile, ceaiul, cafeaua sau alcoolul.

Totusi, asa cum ii spune si numele, lichidul esential vietii nu poate fi inlocuit, iar proprietatile sale benefice pentru organism nu pot fi neglijate. Parcurgand articolul mai departe, vei afla de ce sa achizitionezi si tu apa la bidon de la H2On, daca nu o faci deja.

Apa de la robinet, nepotabila. In Romania, spre deosebire de tari occidentale, precum Suedia, Danemarca sau Olanda, apa care curge la robinet nu este potabila, iar cei care aleg totusi sa o consume se expun la riscuri serioase de sanatate, pe termen mediu si lung. Este de ajuns sa analizam vizual si olfactiv calitatea sa, pentru a ne da seama cum stau lucrurile, fara sa mai adaugam starea deplorabila a tevilor ruginite prin care aceasta curge.

PET-urile, periculoase si greu de carat. Apa la PET poate parea o solutie viabila, insa exista cel putin trei impedimente. Depozitarea indelungata in astfel de ambalaje, in special la temperaturi ridicate, poate duce la difuzarea in continut a unor compusi chimici periculosi. De asemenea, transportul baxurilor de la supermarket la domiciliu implica timp si efort suplimentar. Nu in ultimul rand, pretul per litru este mai ridicat decat in cazul apei la bidon.

Sticlele, scumpe si nepractice. Cea de-a treia optiune este cea mai putin practica de pana acum, din cauza greutatii sticlelor si a pretului lor ridicat.

Apa la bidon, pura, ieftina, livrata in aceeasi zi. In schimb, apa la bidon de la H2On ofera toate beneficiile la care te-ai putea gandi: o calitate superioara, intrucat vorbim despre apa microbiologic pura, netratata; un ambalaj sigur, din policarbonat sau tritan; si un pret pe litru de 1,04 lei (19,9 lei/bidon de 19 litri), incomparabil mai mic decat in cazul sticlelor de 0,33 L si 0,75 L si chiar al PET-urilor de 0,5 L si 2 L.

Mai mult decat atat, daca alegi apa la bidon de la H2On, distinsa international cu premiul Superior Taste Award, acordat de prestigiosul International Taste Institute din Bruxelles (Belgia), aceasta iti va fi livrata in aceeasi zi, gratuit si fara comanda minima, ceea ce reprezinta un plus si la capitolul comoditate, nu numai calitate si incredere.