Indiferent daca vrei sa schimbi faianta in baie, sa inlocuiesti obiectele sanitare sau doresti sa renovezi totul de la zero, amenajarile pot sa se dovedeasca a fi destul de costisitoare si mancatoare de timp si nervi. Suntem siguri ca iti doresti sa fie totul perfect din prima dar, pe parcurs pot aparea numeroase situatii neprevazute care sa te faca sa revii asupra unor pasi pe care i-ai considerat finalizati.
Iti vom prezenta cateva dintre cele mai frecvente greseli care se pot strecura in amenajarea baii astfel incat sa le poti recunoaste si evita inainte de a te dezamagi ca totul trebuie luat de la capat. Asadar, iata care sunt acestea:
Setezi un buget nerealist pentru planurile pe care le ai
Este clar inca de la inceput ca iti doresti sa ai baia cea mai frumoasa si cea mai perfecta, sa folosesti cele mai bune si inovatoare materiale de pe piata iar fiecare element sa se potriveasca perfect. Cu toate acestea, nu are rost sa te minti in ceea ce priveste bugetul pentru ca nu doar elementele pe care le vei incorpora conteaza ca pret ci si manopera pentru realizarea intregului plan de amenajari.
Iti recomandam sa treci toate cheltuielile pe hartie si sa compari cu suma pe care esti dispus sa o cheltui. In anumite cazuri va trebui sa faci compromisuri si sa gasesti alternative. Seteaza-ti o valoare realista pe care doresti sa o cheltui si selecteaza elementele de care ai cu adevarat nevoie si iti sunt esentiale.
Nu ai o idee clara asupra nevoilor tale versus nevoile spatiului pentru care se adreseaza

Daca iti doresti un vas WC suspendat dar profesionistii iti recomanda alte alternative deoarece instalatia nu este adaptata acestor instalatii moderne atunci trebuie sa iei in considerare acest lucru. Un profesionist s-a confruntat cu multe situatii si cunoaste modul in care acestea trebuie sa se prezinte astfel incat sa te serveasca eficient pe termen lung. De asemenea, stabileste prioritatile cele mai importante si lasa restul la capatul listei. De exemplu, decoratiunile poti sa le achizitionezi si la final.
Analizeaza spatiul si seteaza obiective realiste in ceea ce priveste spatiul disponibil si limitarile pe care le impune. De exemplu, daca montezi niste dulapuri suspendate chiar langa geam nu te vei putea bucura de lumina naturala.
Distributia incorecta a obiectelor sanitare
Pentru a te simti cat mai comod in baie trebuie sa te asiguri ca obiectele sanitare sunt distribuite corect. Daca ai o baie mica atunci trebuie sa iei in considerare utilizarea unei cabine de dus sau sa folosesti un vas WC suspendat cu rezervor incastrat. Daca spatiul nu este o problema chiar si in acest caz trebuie sa optimizezi totul astfel incat sa ai parte de confort.
Verifica dimensiunea obiectelor sanitare si raporteaza-le la dimensiunea spatiului pentru care se adreseaza. De exemplu, degeaba alegi o cabina de dus cu dimensiuni generoase daca nu vei putea intra inauntru din cauza bideului care este amplasat foarte aproape.
Este important sa cunosti toate limitarile si sa fii deschis la alternative. Cerne totul prin intermediul posibilitatilor personale si adapteaza totul la nevoile tale si ale spatiului.